ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Shein: Καταθέτει εμπιστευτικά έγγραφα για μια πιθανή εισαγωγή στο χρηματιστήριο του Λονδίνου

Εκπρόσωποι της Shein και της Financial Conduct Authority αρνήθηκαν να σχολιάσουν

Money Review

Η διαδικτυακή εταιρεία λιανικής πώλησης μόδας Shein έχει καταθέσει εμπιστευτικά έγγραφα στη βρετανική ρυθμιστική αρχή της αγοράς για μια πιθανή εισαγωγή στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο δύο πηγές.

Το χρονοδιάγραμμα μιας αρχικής δημόσιας προσφοράς, η οποία πιθανότατα θα είναι η μεγαλύτερη του Λονδίνου εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία, δεν ήταν άμεσα σαφές. Μια δημόσια εγγραφή θα μπορούσε να αποτιμήσει τον γίγαντα της γρήγορης μόδας σε περίπου 50 δισεκατομμύρια στερλίνες (63,3 δισεκατομμύρια δολάρια), ανέφερε το Bloomberg αυτό το μήνα.

Εκπρόσωποι της Shein και της Financial Conduct Authority αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Η δημόσια εγγραφή της Shein θα σηματοδοτούσε μια νίκη για το Λονδίνο, το οποίο έχει χάσει σε μεγάλο βαθμό τη φετινή αναβίωση των ευρωπαϊκών δημόσιων εγγραφών μέχρι στιγμής. Η εισαγωγή θα βοηθούσε ενδεχομένως το Λονδίνο να ανακτήσει ένα κομμάτι της αγοραίας αξίας που έχει χάσει από τις εταιρείες που μεταφέρουν την κύρια εισαγωγή τους στη Νέα Υόρκη.

Παρόλα αυτά, η εταιρεία -η οποία πωλεί αντικείμενα όπως πουκάμισα και μαγιό για μόλις 2 δολάρια- θα πρέπει να κερδίσει τους επενδυτές που εστιάζουν όλο και περισσότερο σε περιβαλλοντικά, κοινωνικά και θέματα διακυβέρνησης. Προσέλαβε έναν νέο παγκόσμιο επικεφαλής ESG πριν από αρκετά χρόνια, ο οποίος εργάζεται για την ενίσχυση της βιωσιμότητας και την αλλαγή της εικόνας της εταιρείας.

Η Shein, που ιδρύθηκε στην Κίνα και τώρα έχει την έδρα της στη Σιγκαπούρη, επεδίωξε να εισαχθεί στο Λονδίνο, αφού έκρινε απίθανο ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ θα ενέκρινε μια δημόσια εγγραφή στη Νέα Υόρκη, ανέφερε το Bloomberg News τον Φεβρουάριο.

Δεν θα είναι μια εύκολη πορεία για την αμφιλεγόμενη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου. Οι επικριτές προειδοποιούν ότι μια εισαγωγή της Shein στο Λονδίνο θα μετατρέψει το Σίτι σε αγορά έσχατης ανάγκης. Επισημαίνουν τους ισχυρισμούς σχετικά με το περιβαλλοντικό, κοινωνικό και διαχειριστικό ιστορικό της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επισημάνθηκαν από Αμερικανούς πολιτικούς ότι τα προϊόντα της εταιρείας που ιδρύθηκε στην Κίνα συνδέονται με καταναγκαστική εργασία. Η Shein έχει δηλώσει ότι εφαρμόζει πολιτική μηδενικής ανοχής στην καταναγκαστική εργασία.

Η FCA έχει την εξουσία να απορρίπτει αιτήσεις για δημόσιες εγγραφές, εάν η εποπτική αρχή θεωρεί ότι θα ήταν επιζήμια για τα συμφέροντα των επενδυτών.

Η εταιρεία έχει επίσης υπαχθεί στο πεδίο εφαρμογής των εμβληματικών κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν σχεδιαστεί για την πάταξη του παράνομου και επιβλαβούς περιεχομένου στο διαδίκτυο, με στόχο να σταματήσει η εξάπλωση των παραποιημένων ειδών στην πλατφόρμα, ανέφερε τον Απρίλιο το Bloomberg News. Η Shein δήλωσε τότε ότι η εταιρεία συμμερίζεται «τη φιλοδοξία της Επιτροπής» και ότι «δεσμεύεται να παίξει το ρόλο της».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η BBF παραμένει ακλόνητη στη δέσμευσή της να στηρίζει τις τοπικές κοινότητες που εμπνέουν και συγκινούν με τις δράσεις τους ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ