ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σπούδασε Νομική και διεύρυνε τους ορίζοντές σου

Δελτίο Τύπου

Στο πλαίσιο της λειτουργίας της κοινωνίας είναι αναμενόμενο να προκύπτουν διαφορές. Για να ρυθμίσουν αυτές τις διαφορές, οι άνθρωποι θεσπίζουν και εφαρμόζουν κανόνες δικαίου. Αν σε ενδιαφέρει να δομείς επιχειρήματα και αντεπιχειρήματα σχετικά με την ερμηνεία και την εφαρμογή των κανόνων δικαίου, τότε η Νομική Επιστήμη είναι η σπουδή που σου ταιριάζει. Το πρόγραμμα Νομικής του Πανεπιστημίου Frederick τοποθετεί στο επίκεντρο των εξελίξεων τον άνθρωπο, παρέχοντάς σου μια ουσιαστική νομική παιδεία, ενώ παράλληλα σε προετοιμάζει ώστε να μπορείς να ανταποκριθείς πλήρως στις σύγχρονες απαιτήσεις και προκλήσεις.

Πιο κάτω 5+1 λόγοι για τους οποίους αξίζει να επιλέξεις να σπουδάσεις Νομική στο Πανεπιστήμιο Frederick. 

1. Για να έχεις ακαδημαϊκή και επαγγελματική αναγνώριση Το Πτυχίο Νομικής του Πανεπιστημίου Frederick είναι αναγνωρισμένο από το Νομικό Συμβούλιο Κύπρου και ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις για εγγραφή στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο. Έτσι θα έχεις και ακαδημαϊκή και επαγγελματική αναγνώριση για να εξασκήσεις το επάγγελμά σου. 

2. Για να καταρτιστείς σε διάφορους κλάδους του Δικαίου Θα αποκτήσεις και θεωρητική και πρακτική κατάρτιση σε διάφορους κλάδους του Δικαίου, μεταξύ των οποίων το Ποινικό, το Αστικό, το Δημόσιο Δίκαιο, το Εμπορικό και το Ναυτικό Δίκαιο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει όλα εκείνα τα μαθήματα που χρειάζεσαι για να θεωρείσαι ολοκληρωμένος/η νομικός, αφού ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της εποχής μας αλλά και στις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της νομικής επιστήμης.

3. Για να έχεις μεγάλες προοπτικές απασχόλησης Με ένα πτυχίο Νομικής ανοίγονται μπροστά σου νέοι ορίζοντες απασχόλησης σε τομείς πέρα από το δικηγορικό επάγγελμα-λειτούργημα. Τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι επιχειρήσεις, το διεθνές εμπόριο, η διαμεσολάβηση, οι διεθνείς σχέσεις, η πολιτική, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και το περιβάλλον είναι μόνο μερικά από όλα αυτά με τα οποία μπορείς να ασχοληθείς, αφού σχεδόν κάθε πτυχή της κοινωνίας ρυθμίζεται νομικά. Οι πτυχιούχοι Νομικής του Πανεπιστημίου Frederick αποκτούν τα απαραίτητα νομικά προσόντα και ισχυρές προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης. Έτσι θα μπορείς να αναλάβεις θέσεις ευθύνης και θα έχεις τη δύναμη να συμμετέχεις στην ανάπτυξη και στην ευημερία του τόπου. Ταυτόχρονα θα είσαι ικανός/ή να αντιλαμβάνεσαι τις προκλήσεις του διεθνούς περιβάλλοντος, να αξιοποιείς τις ευκαιρίες που αυτό προσφέρει και να πρωτοπορείς. Απόφοιτοι/ες του Πανεπιστημίου σήμερα διαπρέπουν σε δικηγορικά γραφεία, δικηγορικές εταιρείες, στον δημόσιο τομέα, στα δικαστήρια, σε ναυτιλιακές και ασφαλιστικές εταιρείες. Έχουν επίσης γίνει δεκτοί/ές σε κορυφαία πανεπιστήμια στο εξωτερικό για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές. 

4. Για να ανοίξεις τους ορίζοντές σου Το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Frederick διοργανώνει Διεθνή Συνέδρια, Σεμινάρια και Ημερίδες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το διεθνές δίκαιο, τη διαμεσολάβηση και άλλα νομικά θέματα, και συμμετέχει σε Διεθνή Συνέδρια με κορυφαία τη συμμετοχή φοιτητών/τριών και καθηγητών/τριών του Τμήματος σε Συνέδριο Πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο στην έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο του προγράμματος UN TOGETHER. Πρόσφατα, το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Frederick εξασφάλισε τη συμμετοχή φοιτητών/τριών του στο διεθνούς φήμης Summer School for European Private Law, στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Πρόκειται για την πρώτη συμμετοχή κυπριακού Πανεπιστημίου στο εν λόγω θερινό σχολείο το οποίο διοργανώνεται από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Σάλτσμπουργκ και την Ακαδημία Ευρωπαϊκού Ιδιωτικού Δικαίου.

5. Για να μάθεις από κορυφαίους ακαδημαϊκούς και νομικούς Στο Πρόγραμμα διδάσκουν καταξιωμένοι ακαδημαϊκοί και έγκριτοι δικηγόροι και νομικοί, όπως ο Καθηγητής Χρίστος Κληρίδης (Πρόεδρος Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου), ο Ομότιμος Καθηγητής Ανδρέας Καπαρδής (Πρόεδρος Κυπριακού Συνδέσμου Εγκληματολογίας, προεδρεύων της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για το Έγκλημα και Θέματα Εγκληματικότητας), ο Δρ Ανδρέας Μαυρογιάννης (Μέλος της Επιτροπής Διεθνούς Δικαίου του ΟΗΕ, τέως Διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς για το Κυπριακό, πρώην Πρέσβης-Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών), η Δρ Ηλιάνα Νικολάου (Δικαστής οικογενειακού δικαίου, πρώην Επίτροπος Διοικήσεως), ο κος Ανδρέας Πασχαλίδης (πρώην δικαστής Ανωτάτου Δικαστηρίου, μέλος της επιτροπής κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας του Συμβουλίου της Ευρώπης) και ο κος Γιώργος Χριστοφίδης (Αντιπρόεδρος Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου). 

6. Για να μη μείνεις μόνο στη θεωρία Ως φοιτητής/τρια Νομικής του Πανεπιστημίου Frederick θα έχεις την ευκαιρία να συμμετέχεις σε Διαγωνισμούς Εικονικής Δίκης, αλλά και να επισκεφθείς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο και να παρακολουθήσεις δίκη, μια συναρπαστική εμπειρία για κάθε επίδοξο Νομικό. Επίσης, είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι το Πανεπιστήμιο Frederick διοργάνωσε και φιλοξένησε για τρεις συνεχόμενες χρονιές την πρώτη και μοναδική προσομοίωση Οργάνων Ηνωμένων Εθνών σε πανεπιστημιακό επίπεδο στην Κύπρο, το FREDMUN. Οι συμμετέχοντες/ουσες, αναλαμβάνουν ρόλους ως εκπρόσωποι χωρών στα Ηνωμένα Έθνη, συζητούν και προτείνουν λύσεις, υπό τη μορφή «ψηφισμάτων», σε κορυφαία διεθνή ζητήματα, όπως η τρομοκρατία, η φτώχεια, η ανεργία και το εμπόριο ανθρώπων, λειτουργώντας σύμφωνα με τους κανόνες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Επιπλέον, φοιτητές/τριες μας διαπρέπουν σε διεθνείς διαγωνισμούς χάρη στην εκπαίδευση που λαμβάνουν. Την ακαδημαϊκή χρονιά 2021-22, μία προπτυχιακή φοιτήτρια και ένας προπτυχιακός φοιτητής ξεχώρισαν ανάμεσα σε φοιτητές τόσο κυπριακών αλλά και ελληνικών ΑΕΙ, βραβεύθηκαν για τις εργασίες τους στον ετήσιο διαγωνισμό του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στον Διεθνή Θερινό Κύκλο Σπουδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που διοργανώθηκε από το Διεθνές Ινστιτούτο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου René Cassin στο Στρασβούργο. 

Το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Frederick έχει καθιερωθεί για την υψηλού επιπέδου διδασκαλία που προσφέρει. Με διδακτικό προσωπικό που αποτελείται από διακεκριμένους και έμπειρους νομικούς και ακαδημαϊκούς, με μεγάλη εμπειρία και αναγνώριση, συνεργασίες με διακεκριμένα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Ευρώπης, και πολυβραβευμένους/ες απόφοιτους/ες και φοιτητές/τριες, προσφέρει ποιοτική εκπαίδευση και όλα τα εφόδια για μια πετυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

Το Τμήμα προσφέρει Πτυχιακό Πρόγραμμα στη Νομική, κοινό εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στο Ναυτικό Δίκαιο και Ναυτιλιακή Διοίκηση, ενώ από τον Οκτώβριο του 2022 θα προσφέρονται και δύο νέα προγράμματα: Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στο Δημόσιο Δίκαιο και Διδακτορικό στη Νομική. 

Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι το μοναδικό Πανεπιστήμιο της Κύπρου με παρουσία τόσο στη Λευκωσία όσο και στη Λεμεσό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να καλέσεις στα τηλέφωνα 22 394394 (Λευκωσία) και 25730975 (Λεμεσός), να στείλεις email στο info@frederick.ac.cy ή να επισκεφθείς την ιστοσελίδα www.frederick.ac.cy. Το Χειμερινό Εξάμηνο αρχίζει στις 3 Οκτωβρίου 2022.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση