ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σπουδές στην Κύπρο: Πριν κοιτάξεις μακριά, δες τι υπάρχει κοντά

Προωθητική Ενέργεια

Έρχεται μια στιγμή που νιώθεις ότι καλείσαι να πάρεις την πιο σημαντική απόφαση της ζωής σου: τι θα σπουδάσεις. Γνωρίζεις ότι το τι θα σπουδάσεις, θα καθορίσει εσένα ως προσωπικότητα, ως άνθρωπο, αλλά και ως επαγγελματία. Κοιτάζεις μέσα σου, αφουγκράζεσαι τα θέλω σου, σκιαγραφείς τα όνειρά σου, εξετάζεις τις επιλογές σου. Και καταλήγεις σε μια απόφαση. Τη σημαντικότερη της ζωής σου: τι θα γίνεις. Πώς, όμως, θα το πετύχεις; Πού θα σπουδάσεις; Ποιους θα εμπιστευτείς για να σου ανοίξουν τους νέους ορίζοντες μπροστά σου, εφοδιάζοντάς σε με τις απαραίτητες γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρίες για ν’ ακολουθήσεις το δρόμο σου, την δική σου, μοναδική όσο εσύ, πορεία;

Η επιλογή του πανεπιστημίου στο οποίο θα σπουδάσεις, αντιλαμβάνεσαι πως είναι μια εξίσου σημαντική απόφαση. Νιώθεις πως οι επιλογές εκεί έξω είναι τόσες πολλές και δεν ξέρεις πού να πρωτοκοιτάξεις. Το γνωρίζεις ότι η Κύπρος αναπτύσσεται ραγδαία ως ένας ελκυστικός ακαδημαϊκός προορισμός, που προσελκύει εκατοντάδες φοιτητές από όλο τον κόσμο, οι οποίοι επιλέγουν να σπουδάσουν στην Κύπρο, παρά σε κάποια άλλη χώρα;

«Proximity leads to intimacy, and intimacy leads to a relationship» (Η εγγύτητα οδηγεί σε οικειότητα και η οικειότητα οδηγεί σε μια σχέση). Οπότε, πριν κοιτάξεις μακριά, δες τι υπάρχει κοντά. Ένα από τα διεθνώς αναγνωρισμένα, για την ποιότητα και το επίπεδο των σπουδών τους, πανεπιστήμια στον κόσμο, βρίσκεται εδώ, στον τόπο μας. Στην κατάταξη του Times Higher Education (THE) World University Rankings για το 2022 το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατετάγη στα 601-800 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως, σε μια έκδοση που περιλαμβάνει περισσότερα από 1,600 πανεπιστήμια, από σύνολο 25,000 παγκοσμίως. Κι αν φαίνεται εύκολο να μιλάμε με αριθμούς, ας μιλήσουμε με εμπειρίες.

 

Ο Loucas Kapiris (Class of 2011, BSc, Management Information Systems), από το 2019 έχει, όπως ο ίδιος λέει «τη δουλειά των ονείρων του» στη Cisco System, μια πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας στην Καλιφόρνια. Σπούδασε Management Information Systems στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και με ενθάρρυνση των καθηγητών του προχώρησε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Νέα Υόρκη, μια παρακίνηση που του «άλλαξε τη ζωή». «Κοιτάζοντας πίσω, η επιλογή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ήταν απ’ τις καλύτερες αποφάσεις που έχω πάρει».

Ο Hess Adnani (Electrical Engineering) αναγκάστηκε, εν μέσω οικονομικής κρίσης, να εγκαταλείψει το πανεπιστήμιό του στην Αμερική, για να συνεχίσει τις σπουδές του στην Κύπρο. Έμεινε έκπληκτος από την ποιότητα των μαθημάτων, την προσοχή που του έδιναν οι καθηγητές, τη φροντίδα που ένιωθε ότι έπαιρνε από την «οικογένεια», όπως τη χαρακτηρίζει, του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, κάνοντάς τον να νιώθει ότι σε σύγκριση με το 70,000+ φοιτητών πανεπιστήμιό του του στην Αμερική, εδώ μάθαινε καλύτερα, ευκολότερα, αποτελεσματικότερα. «Οι ρίζες της επιτυχίας που απολαμβάνω σήμερα, καταλήγουν στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας», τονίζει.

Η Ευριδίκη Γρηγορίου (BSc in Psychology, Class of 2014), μπήκε στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για σπουδές Ψυχολογίας και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στον κλάδο των Νευροεπιστημών. Σήμερα είναι ιδρύτρια της NeuroVirt, μιας εταιρείας ιατρικής τεχνολογίας με έδρα τη Βρετανία, έχοντας βραβευτεί από τη βρετανική κυβέρνηση ανάμεσα στους κορυφαίους νεαρούς καινοτόμους της χώρας. Αποδίδει την επιτυχία της στις γνώσεις και εμπειρίες που απέκτησε από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, τις οποίες θεωρεί ως την βάση των επιτευγμάτων της.

Διαβάζεις, λοιπόν, τι έχουν να πουν οι πρώην φοιτητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας για το εκπαιδευτικό ίδρυμα που τους έδωσε τα εφόδια και τις γνώσεις για ν’ ακολουθήσουν τα όνειρά τους και να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους και μονομιάς σκέφτεσαι πως, όντως, το ό,τι έψαχνες εκεί έξω, είναι εδώ, δίπλα σου, στον τόπο σου.

Μη χάνεις καιρό, μπες στο www.unic.ac.cy και πάρε αμέσως το μέλλον στα χέρια σου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Προωθητική Ενέργεια

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση