ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στα €414 δισ. το κόστος έλλειψης ταλέντου για τις ευρωπαϊκές ιδιωτικές επιχειρήσεις

Πτώση 8 εκατοστιαίων μονάδων καταγράφει η αισιοδοξία των ιδιωτικών επιχειρήσεων

Δελτίο Τύπου

Η ολοένα και μεγαλύτερη έλλειψη δεξιοτήτων αποτελεί σήμερα για τις ευρωπαϊκές ιδιωτικές επιχειρήσεις τη μεγαλύτερη πρόκληση, καθώς συνιστά εμπόδιο για την πρόσληψη των κατάλληλων ταλέντων ώστε να επιτευχθεί ανάπτυξη. Έρευνα της PwC σε 31 ευρωπαϊκές χώρες αναδεικνύει ένα ευρύτερο και διαχρονικό ζήτημα σε ολόκληρη την περιφέρεια. Η PwC υπολογίζει ότι, μόνο σε σχέση με τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, η έλλειψη δεξιοτήτων κοστίζει στην περιφέρεια €414 δισ. τον χρόνο σε απολεσθέντα έσοδα. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 2,6% περίπου του ευρωπαϊκού ΑΕΠ και υπερβαίνει το συνδυασμένο ετήσιο ΑΕΠ της Ελλάδας και της Πορτογαλίας.

Σύμφωνα με τον Peter Englisch, Επικεφαλής Επιχειρηματικών και Ιδιωτικών Εργασιών στην περιφέρεια Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής της PwC, η έλλειψη ταλέντου στην Ευρώπη αναδεικνύεται σε ακόμη μεγαλύτερο διαρθρωτικό ζήτημα για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις. «Η πρόσληψη και η διαχείριση προσωπικού είναι ζωτικής σημασίας για τη μελλοντική επιτυχία οποιουδήποτε οργανισμού. Δεδομένων, ωστόσο, των συνθηκών που επικρατούν, η εξεύρεση ατόμων με τις κατάλληλες δεξιότητες, ή τουλάχιστον εκείνων που μπορούν να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους, είναι σήμερα πιο σημαντική από ποτέ», σημειώνει.

Η έρευνα διαπιστώνει παράλληλα ότι, γενικά, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις σ’ όλη την Ευρώπη εξακολουθούν να προβλέπουν αύξηση των εργασιών τους εντός των επόμενων 12 μηνών, ωστόσο η αισιοδοξία τους καταγράφει σημαντική μείωση συγκριτικά με πέρυσι. Το 2018, το 65% των ιδιωτικών επιχειρήσεων προέβλεπε αύξηση των εργασιών έναντι του μόλις 57% φέτος.

Ο Mark Smith, Επικεφαλής Πελατών και Αγορών της περιφέρειας Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής της PwC, αναφέρει πως οι εταιρείες που θεωρούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό ως το κλειδί για το επόμενο στάδιο της ανάπτυξής τους και προβαίνουν σε επιτυχή υλοποίησή του, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αναπτυχθούν με πιο γοργούς ρυθμούς.

Το 65% των ερωτηθέντων που συμμετείχαν στην έρευνα αναγνωρίζει ότι η ψηφιοποίηση θα επηρεάσει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά των επιχειρήσεών τους. Το εν λόγω ποσοστό είναι αυξημένο συγκριτικά με πέρσι, όπου μόλις το 31% έθεσε την ψηφιοποίηση ως προτεραιότητα. Τα ευρήματα της έρευνας υποδεικνύουν ότι πολλοί ηγέτες επιχειρήσεων θεωρούν την ψηφιοποίηση ως μια τεχνική μέθοδο επίλυσης συγκεκριμένων ζητημάτων σε τομείς όπως είναι οι αλυσίδες εφοδιασμού. Υπάρχουν, ωστόσο, οφέλη στη θεώρησή της ως μια ολιστική στρατηγική για τον μετασχηματισμό μιας εταιρείας.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας, ο Peter Englisch τόνισε πως πολύ μεγαλύτερος αριθμός ιδιωτικών επιχειρήσεων στην Ευρώπη αναγνωρίζει σήμερα τη σημασία της εκπόνησης μιας στρατηγικής ψηφιακού μετασχηματισμού. «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αναστατώνει κάθε πτυχή της οικονομίας και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν αποτελούν εξαίρεση. Τώρα είναι η ώρα για δράση, ώστε να διασφαλίσουν την ελαχιστοποίηση των κινδύνων και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις ευκαιρίες που προσφέρει η ψηφιοποίηση», κατέληξε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα εποχή για το Life Tsai

Νέα εποχή για το Life Tsai

Επαναλανσάρεται σε νέα συσκευασία και 3 σειρές και διανέμεται στην Κύπρο, από τη Χαραλαμπίδης Κρίστης: World Recipes, Super ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X