ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Θ. Χρονόπουλος: Στην κορυφή των τηλεπικοινωνιών με το γρηγορότερο δίκτυο σταθερού internet στην Κύπρο

'Οι συνεχείς επενδύσεις για ανάπτυξη ενός υπερσύγχρονου και εξαιρετικά γρήγορου δικτύου κινητής και σταθερής απέδωσαν καρπούς'

Έχετε κλείσει 19 χρόνια παρουσίας στην κυπριακή αγορά. Πως θα αξιολογούσατε την πορεία της Epic μέχρι σήμερα;

Σ’ αυτή την γεμάτη προκλήσεις εξελικτική πορεία, η Epic παρέμεινε πιστή στις αξίες της καινοτομίας και της πρωτοπορίας που τη χαρακτηρίζουν. Θα έλεγα πως στο πέρασμα των χρόνων έχει αποδειχθεί ότι η εταιρεία βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο των μεγαλύτερων προκλήσεων της κάθε εποχής, συμβάλλοντας σε ένα κόσμο ταυτόσημο με τα νέα δεδομένα. Προτάσσει το δικό της όραμα και δέσμευση να προσφέρει σε κάθε κάτοικο της χώρας εξαιρετικό δίκτυο και πραγματική οικονομία.

Επενδύετε μέσα από ένα συνεχές και πολυδάπανο έργο στο δίκτυο σας. Ποια τα αποτελέσματα;

Οι συνεχείς επενδύσεις για ανάπτυξη ενός υπερσύγχρονου και εξαιρετικά γρήγορου δικτύου κινητής και σταθερής απέδωσαν καρπούς. Δημιουργήθηκε ένα δυνατό, αξιόπιστο δίκτυο με απίστευτες δυνατότητες που αναβάθμισε ουσιαστικά και πρακτικά την εμπειρία επικοινωνίας των συνδρομητών μας σε όλη την Κύπρο. Γι’ αυτό και καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες επικοινωνίας και ψυχαγωγίας που επιβάλλουν όσο ποτέ άλλοτε οι καιροί. Δεν είναι τυχαίο που στον τομέα της κινητής, τα πλάνα 5G Unlimited Max αποτελούν το best selling προϊόν μας γιατί ακριβώς προσφέρουν τα πάντα απεριόριστα στις μέγιστες 5G ταχύτητες, ενώ αντίστοιχα στη σταθερή το Epic Fiber είναι ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Φυσικά οι επενδύσεις δεν σταματούν εδώ.

Κύρια προτεραιότητα είναι και η εμπειρία που έχει ο πελάτης μαζί μας, γι’ αυτό και επενδύουμε στην εμπειρία εξυπηρέτησης που προσφέρουμε είτε αυτή είναι σε κατάστημα, είτε διαδικτυακά ή από το Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης.

Πρόσφατα διακριθήκατε στα βραβεία της Ookla. Τι ήταν αυτό που καθόρισε τη βράβευση της Epic;

Το γεγονός ότι προσφέρουμε το γρηγορότερο σταθερό internet στην Κύπρο, οφείλεται στο υπερσύγχρονο δίκτυο οπτικών ινών νέας γενιάς της Epic. Πρόκειται για μια συναρπαστική εμπειρία internet με αξεπέραστες ταχύτητες έως 5Gbps, με 100% οπτική ίνα για αξιόπιστη και απρόσκοπτη σύνδεση. Μία τέτοια διάκριση από έναν διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό όπως η Ookla, είναι το επιστέγασμα των συνεχών επενδύσεων και της σκληρής δουλειάς στο δίκτυο Epic Fiber, ένα έργο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και υλοποιείται με ταχείς ρυθμούς.

Αυτή η βράβευση, επίσης, αποτελεί για άλλη μια φορά τη απόδειξη πως συνεχίζουμε να πρωτοπορούμε στις τηλεπικοινωνίες στην Κύπρο. Καταφέραμε σαρωτικές αναβαθμίσεις στις ταχύτητες του διαδικτύου μεγιστοποιώντας τις δυνατότητες των καταναλωτών και επιχειρήσεων. Με την πεποίθηση μάλιστα πως η ψηφιακή τεχνολογία πρέπει να είναι προσιτή σε όλους και όχι προνόμιο των λίγων, προσφέρουμε το δίκτυο οπτικών μας ινών δωρεάν για τους πρώτους 12 μήνες.

Στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισής σας, που τοποθετείτε τα επιχειρηματικά προϊόντα και υπηρεσίες σας;

Η συνεχής αναβάθμιση των επιχειρηματικών προϊόντων μας, έχει ως αποτέλεσμα να μας έχουν εμπιστευθεί μέχρι σήμερα περισσότερες από 11.000 κυπριακές επιχειρήσεις. Με γνώμονα αυτή την αξία, στηρίζουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ολοκληρωμένες και οικονομικές λύσεις ψηφιοποίησης, οι οποίες προσφέρουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

H πλατφόρμα Cloud Business Collaboration with Webex, την οποία σχεδιάσαμε και φέραμε πρώτοι στην Κύπρο σε συνεργασία με την Cisco, καλύπτει όλες τις επικοινωνιακές ανάγκες των επιχειρήσεων και προσαρμόζεται ανάλογα με το μέγεθος και τις επί μέρους ανάγκες κάθε επιχείρησης, προσφέροντας ταυτόχρονα την ευχέρεια εύκολης μετάβασης στην ψηφιακή εποχή και στην εξ αποστάσεως εργασία.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη συνδεσιμότητα κατέχει αναμφίβολα το 5G. Πως επηρεάζει τις ζωές µας και κατ' επέκταση το επιχειρείν;

Καθοριστικό ρόλο στην εκτόξευση της συνδεσιμότητας διαδραματίζει αναμφίβολα το δίκτυο 5G, μία τεχνολογική επανάσταση που βελτιώνει ουσιαστικά την κοινωνία και την επιχειρηματικότητα. Ξεκλειδώνει ένα ευρύ φάσμα ευκαιριών, ενισχύει την προοπτική ενός πλήρως συνδεδεμένου κόσμου και φέρνει ριζικές αλλαγές. Βελτιστοποιεί την παροχή υπηρεσιών, διευκολύνει τη λήψη αποφάσεων και αναβαθμίζει την εμπειρία των χρηστών μέσα από μεγαλύτερες χωρητικότητες για ανταλλαγή δεδομένων και θεαματική αύξηση στις ταχύτητες.

Κατά πόσο είναι εύκολη υπόθεση για μια εταιρεία τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών να προσελκύσει ταλαντούχους εργαζόμενους;

Στην Epic, το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί την κινητήρια δύναμη της εταιρείας. Γι’ αυτό έχουμε δημιουργήσει ένα εργασιακό περιβάλλον που πάνω από όλα είναι ευχάριστο για τους ανθρώπους μας και τους σέβεται. Θεωρώ πολύ σημαντικό και απαραίτητο την επένδυση στους ανθρώπους μας σε όλους τους τομείς. Δίνουμε έμφαση στην επιβράβευση, την εκπαίδευση, τις ευκαιρίες για ανάπτυξη και ανέλιξη, στην καθιέρωση της υβριδικής (εξ αποστάσεως) εργασίας, στη συμπερίληψη, την ισότητα και στην ψυχική υγεία των εργαζομένων. Όλα αυτά συντελούν στο να προσελκύουμε ταλαντούχα άτομα που αισθάνονται την εταιρεία ως «οικογένεια» τους.

Ποια είναι τα μεγάλα στοιχήματα και οι προκλήσεις της Epic για το 2024;

Στη νέα ψηφιακή εποχή θέλουμε να είμαστε στην κορυφή των τηλεπικοινωνιών στην Κύπρο, διατηρώντας την παράδοση της πρωτοπορίας με μοναδικά προϊόντα και υπηρεσίες που θα βελτιώνουν ουσιαστικά και πρακτικά την καθημερινότητα των πελάτων μας. Ο στόχος μας παραμένει σταθερός: μέσα από συνεχείς επενδύσεις να είμαστε δίπλα στους συνδρομητές και να ανταποκρινόμαστε ολοκληρωτικά στις αυξημένες ανάγκες τους.

Πέραν από την ψηφιοποίηση και την τεχνολογική ανάπτυξη, θέλουμε να βαδίζουμε με ασφάλεια στη νέα εποχή που δημιουργείται. Επενδύουμε στη βιώσιμη ανάπτυξη και σχεδιάζουμε με συνέπεια δράσεις που βελτιώνουν τον αντίκτυπό μας στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα, την κοινωνική υπευθυνότητα και την εταιρική διακυβέρνηση. Ήδη έχουμε προχωρήσει στην υιοθέτηση υβριδικών συστημάτων για την τροφοδοσία των Σταθμών Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας που διαθέτουμε για τη μείωση των καυσίμων και την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Στόχος της εταιρείας η πλήρης απεξάρτησή της από τη χρήση πετρελαίου και αντικατάστασή του με πράσινη ενέργεια στο άμεσο μέλλον.

EPIC

Κεντρικά Γραφεία

Λεωφόρος Κέννεντυ 87,

1077 Λευκωσία, Τ.K. 20683

Τηλέφωνο: 96222222

Ιστοσελίδα: www.epic.com.cy 

Ο κ. Θάνος Χρονόπουλος είναι CEO της Epic.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση