ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στην κυπριακή ECM Partners η μεγαλύτερη εταιρεία μαρμάρων στην Ελλάδα

Το κυπριακών συμφερόντων fund αγόρασε την ΠΑΥΛΙΔΗΣ Μάρμαρα, Γρανίτες – Έπεσαν την Πέμπτη οι υπογραφές

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Στην ECM Partners, το επενδυτικό ταμείο κυπριακών συμφερόντων η μεγαλύτερη εταιρεία μαρμάρων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η ECM Partners την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου αγόρασε την ΠΑΥΛΙΔΗΣ Μάρμαρα, Γρανίτες στην Ελλάδα που ιδρύθηκε το 1980 στην Δράμα. Η εταιρεία που εξαγοράσθηκε από το fund κυπριακών συμφερόντων, βγάζει περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ κέρδη ετησίως και ενώ το αντίτιμο της εξαγοράς δεν έχει γνωστοποιηθεί, γίνεται αντιληπτό πως είναι τριψήφιο το νούμερο.

Όπως αναγράφεται στον ιστότοπο της Παυλίδης, έχει λατομεία κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και σε γειτονικές χώρες και παράγει περισσότερους από 300.000 τόνους ακατέργαστων όγκων μαρμάρου ανά έτος. Παράλληλα, η Παυλίδης έχει φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος 10 MW και αιολικά πάρκα ισχύος 70 MW αντίστοιχα, τα οποία εντοπίζονται στην Β. Ελλάδα.

Η ECM Partners Inc, υπενθυμίζεται πως είναι ο βασικός μέτοχος της FAMAR, αφού μαζί με την York Capital Management (York) εξαγόρασαν το 2020 την ελληνική βιομηχανία φαρμακευτικών προϊόντων, ειδών υγείας και καλλυντικών. Ταυτόχρονα, η Elements Capital Management (ECM) έχει το Londa Residences, πολυτελείς κατοικίες στη Λεμεσό, ενώ «φλέρταραν» το τελευταίο διάστημα για την εξαγορά της Πολυκλινικής Υγεία, του ιδιωτικού νοσοκομείου στη Λεμεσό.

Η ECM είναι επενδυτική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην αγορά εναλλακτικών επενδύσεων και της οποίας τα κεφάλαια στοχεύουν σε εξειδικευμένες επενδυτικές ευκαιρίες στις αγορές πίστεως.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση