ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στην Κύπρο η μεγαλύτερη αύξηση όγκου λιανικού εμπορίου

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurostat, στην Κύπρο σημειώθηκε η μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, τόσο σε μηνιαία όσο και σε ετήσια βάση

ΚΥΠΕ

Αύξηση 1,6% σημείωσε τον Φεβρουάριο του 2023 ο όγκος του λιανικού εμπορίου στην Κύπρο σε σχέση με τον Ιανουάριο, και αύξηση 8,3% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2022, σύμφωνα με εκτιμήσεις που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurostat, στην Κύπρο σημειώθηκε η μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, τόσο σε μηνιαία όσο και σε ετήσια βάση.

Τον ίδιο μήνα, ο εποχιακά προσαρμοσμένος όγκος του λιανικού εμπορίου μειώθηκε κατά 0,8% στην ευρωζώνη και κατά 0,9% στην ΕΕ σε σχέση με τον Ιανουάριο, ενώ μειώθηκε κατά 3,0% στην ευρωζώνη και κατά 3,1% στην ΕΕ σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2022.

Τον Ιανουάριο του 2023 ο όγκος λιανικού εμπορίου είχε αυξηθεί κατά 0,3% στην Κύπρο, κατά 0,8% στην ευρωζώνη και κατά 0,9% στην ΕΕ σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2022.

Ανά τομέα, τον Φεβρουάριο του 2023 στην ευρωζώνη ο όγκος του λιανικού εμπορίου μειώθηκε σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα κατά 1,8% για τα καύσιμα αυτοκινήτων, κατά 0,7% για μη διατροφικά προϊόντα και κατά 0,6% για τρόφιμα, ποτά και καπνό.

Στην ΕΕ την ίδια περίοδο, ο όγκος του λιανικού εμπορίου μειώθηκε κατά 1,4% για τα καύσιμα αυτοκινήτων, κατά 1,0% για τα μη διατροφικά προϊόντα και κατά 0,6% για τρόφιμα, ποτά και καπνό.

Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπήρχαν διαθέσιμα δεδομένα, οι μεγαλύτερες μειώσεις σε μηνιαία βάση καταγράφηκαν στην Σλοβενία (-10,5%), την Ουγγαρία και την Πολωνία (-2,0% και στις δύο) και στη Σουηδία (-1,6%).

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφηκαν στην Κύπρο (+1,6%), το Λουξεμβούργο (+0,8%) και το Βέλγιο (+0,7%).

Σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, ο όγκος λιανικού εμπορίου στην ευρωζώνη μειώθηκε κατά 4,9% για τρόφιμα, ποτά και καπνό και κατά 1,8% για μη διατροφικά προϊόντα, ενώ αυξήθηκε κατά 1,1% για τα καύσιμα αυτοκινήτων.

Στην ΕΕ την ίδια περίοδο, ο όγκος λιανικού εμπορίου μειώθηκε κατά 4,9% σε τρόφιμα, ποτά και καπνό και κατά 1,9% για μη διατροφικά προϊόντα, ενώ αυξήθηκε κατά 0,1% για τα καύσιμα αυτοκινήτων.

Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπήρχαν διαθέσιμα δεδομένα, οι μεγαλύτερες μειώσεις σε ετήσια βάση καταγράφηκαν στην Ουγγαρία (-10,1%), τη Σουηδία (-8,5%) και τη Γερμανία (-7,0%).

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφηκαν στην Κύπρο (+8,3%), το Λουξεμβούργο (+6,8%) και την Ισπανία (+4,7%).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση