ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στρατηγική Συνεργασία Πανεπιστημίου Frederick και Sistema Cyprus

Τα δύο συμβαλλόμενα μέρη, θα συνεργαστούν μεταξύ άλλων για τον σχεδιασμό και τη σύνταξη προτάσεων

Δελτίο Τύπου

Σε υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας προχώρησαν το Πανεπιστήμιο Frederick και το Sistema Cyprus με στόχο την ανάπτυξη των μεταξύ τους σχέσεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Το Μνημόνιο υπέγραψαν η κα Νατάσσα Φρειδερίκου, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick και η Δρ. Νικολέττα Πολυδώρου, Εκτελεστική Διευθύντρια του Sistema Cyprus. Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η Δρ. Μύρια Κκάλη (συνιδρύτρια του Sistema Cyprus).

Το Sistema Cyprus είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει στην παροχή δωρεάν μουσικής εκπαίδευσης σε παιδιά και νέους μέσω της συμμετοχής σε ορχήστρες και χορωδίες. Ο οργανισμός στοχεύει επίσης στην προώθηση του σεβασμού και της αναγνώρισης ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων.

Τα δύο συμβαλλόμενα μέρη, θα συνεργαστούν για τον σχεδιασμό και τη σύνταξη προτάσεων, καθώς επίσης και για την εφαρμογή ευκαιριών επαγγελματικής ανάπτυξης, εκπαιδευτικών σεμιναρίων, διαδραστικών εργαστηρίων και ερευνητικών έργων που θα ωφελήσουν την αποστολή του κάθε οργανισμού.

Επιπρόσθετα, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου θα μπορούν να έχουν εμπλοκή στις δράσεις του Sistema Cyprus, προκειμένου να διεξάγουν έρευνα στο πλαίσιο των μαθημάτων τους, ή και να πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση. Οι μαθητές του Sistema, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για εισδοχή στο Πανεπιστήμιο Frederick και να διεκδικούν υποτροφίες σύμφωνα με τα διαθέσιμα σχέδια. Τέλος, το Πανεπιστήμιο θα στηρίζει ποικιλοτρόπως τις ενέργειες και τις δραστηριότητες του Sistema Cyprus.

Κατά την υπογραφή του Μνημονίου, η κα Νατάσσα Φρειδερίκου, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που υπογράφουμε το σημερινό Μνημόνιο Συνεργασίας. Η φιλοσοφία και οι αξίες που μας χαρακτηρίζουν ως Πανεπιστήμιο ταυτίζονται απόλυτα με αυτές του Sistema Cyprus. Είμαι σίγουρη πως οι σημερινές υπογραφές σηματοδοτούν την αρχή μιας όμορφης και καρποφόρας συνεργασίας».

Η Δρ. Νικολέττα Πολυδώρου, αναφερόμενη στη στρατηγική αυτή συνεργασία, σημείωσε «Ένας από τους στόχους μας ως Sistema Cyprus είναι να δίνουμε την ευκαιρία στα παιδιά να ονειρεύονται. Μέσα από αυτή τη συνεργασία, το Πανεπιστήμιο Frederick συνδράμει ουσιαστικά στο επόμενο βήμα που είναι τα παιδιά να μπορούν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Είμαι βέβαιη πως μέσα από αυτή τη συνεργασία, τόσο τα παιδιά του Sistema Cyprus όσο και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Frederick θα αποκτήσουν εμπειρίες ζωής που θα τους καθιστούν εν δυνάμει ενεργούς πολίτες στην κοινωνία».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Το μετέωρο βήμα του Χάρη

«Η ομοσπονδία με σωστό περιεχόμενο δεν είναι "αναξιόπιστο πολιτικό στερότυπο". ΟΙ καταξιωμένοι διεθνώς ...»
Πέτρος Θ. Παντελίδης  |  21:17

Υποψήφιος με την ΔΗΠΑ ο Αντρέας Πιτσιλλίδης

«Πολιτικοί τυχοδιώκτες της Κύπρου ενωθείτε!!!!!»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  22:21

Μας πήρε ο δαίμονας

«Η ε/κ αρχουσα ταξη απο το 1955, δια πυρος και σίδηρου, επιδιωξε τη μονοπωληση της εξουσιας, στη Κυπρο, ...»
levant  |  20:24

Συνάντηση Αβέρωφ-Σιζόπουλου για τους προϋπολογισμούς

«Κορώνες σούπερ πατριωτισμού και μάχης κατά της Διαφθοράς από τον Σιζόπουλο αλλά εντελώς τυχαίως η Προεδρία ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:21

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση