ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:13
 

Σχέδιο 3 εκατ. για αναβάθμιση τουριστικών σκαφών

Η μέγιστη χρηματοδότηση δεν θα ξεπερνά τις 200 χιλιάδες ευρώ ανά δικαιούχο

Newsroom K

Το σχέδιο κρατικής ενίσχυσης για την αναβάθμιση των ακτοπλοϊκών επιβατηγών σκαφών και ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών παρουσίασε η Υφυπουργός Ναυτιλίας κα Νατάσα Πηλείδου, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης.

Το σχέσιο εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 18 Σεπτεμβρίου και έχει ως στόχο την αναβάθμιση του τομέα της ακτοπλοΐας και των επαγγελματικών υπηρεσιών που προσφέρονται από τα ακτοπλοϊκά σκάφη σε ντόπιους και ξένους τουρίστες, με περισσότερη ασφάλεια και μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.

Πιο συγκεκριμένα, με το εν λόγω Σχέδιο επιδιώκεται η προαγωγή της προστασίας του περιβάλλοντος, η αναβάθμιση/ βελτίωση των μέσων ναυσιπλοΐας, η ενίσχυση των συνθηκών ασφάλειας και υγείας των επιβατών και του πληρώματος και η εξυπηρέτηση της προσβασιμότητας Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ) στα υπό αναβάθμιση σκάφη.

Το Σχέδιο θα εφαρμοστεί από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας κατά την περίοδο 2019-2022 (με συνολικό προϋπολογισμό ύψους τριών (3) εκατομμυρίων (1 εκατομμύριο ανά έτος) και η μέγιστη χρηματοδοτική ενίσχυση που θα παρέχεται δεν θα ξεπερνά τις €200.000 ανά δικαιούχο ενώ η ένταση της χορηγίας δεν θα ξεπερνά το 60% των επιλέξιμων δαπανών αναβάθμισης.

Δικαιούχοι θα είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα τα οποία είναι ιδιοκτήτες επαγγελματικού ακτοπλοϊκού σκάφους και ασκούσαν οικονομική δραστηριότητα όχι λιγότερη από πέντε χρόνια τα τελευταία δέκα χρόνια πραγματοποιώντας τουλάχιστο εξήντα (60) πλόες ανά τουριστική περίοδο( Απρίλη- Νοέμβριο). Σύμφωνα με τις πρόνοιες του Σχεδίου η ελάχιστη επένδυση θα πρέπει να είναι τουλάχιστο €20.000.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Το προφίλ της CITR

Το προφίλ της CITR

Οι πυλώνες της επιχειρηματικής φιλοσοφίας του Ομίλου είναι το πάθος, η καινοτομία, το ομαδικό πνεύμα και η επιχειρηματική ...
Newsroom K
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X