ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:39
 

Σχέδιο 3 εκατ. για αναβάθμιση τουριστικών σκαφών

Η μέγιστη χρηματοδότηση δεν θα ξεπερνά τις 200 χιλιάδες ευρώ ανά δικαιούχο

Newsroom K

Το σχέδιο κρατικής ενίσχυσης για την αναβάθμιση των ακτοπλοϊκών επιβατηγών σκαφών και ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών παρουσίασε η Υφυπουργός Ναυτιλίας κα Νατάσα Πηλείδου, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης.

Το σχέσιο εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 18 Σεπτεμβρίου και έχει ως στόχο την αναβάθμιση του τομέα της ακτοπλοΐας και των επαγγελματικών υπηρεσιών που προσφέρονται από τα ακτοπλοϊκά σκάφη σε ντόπιους και ξένους τουρίστες, με περισσότερη ασφάλεια και μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.

Πιο συγκεκριμένα, με το εν λόγω Σχέδιο επιδιώκεται η προαγωγή της προστασίας του περιβάλλοντος, η αναβάθμιση/ βελτίωση των μέσων ναυσιπλοΐας, η ενίσχυση των συνθηκών ασφάλειας και υγείας των επιβατών και του πληρώματος και η εξυπηρέτηση της προσβασιμότητας Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ) στα υπό αναβάθμιση σκάφη.

Το Σχέδιο θα εφαρμοστεί από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας κατά την περίοδο 2019-2022 (με συνολικό προϋπολογισμό ύψους τριών (3) εκατομμυρίων (1 εκατομμύριο ανά έτος) και η μέγιστη χρηματοδοτική ενίσχυση που θα παρέχεται δεν θα ξεπερνά τις €200.000 ανά δικαιούχο ενώ η ένταση της χορηγίας δεν θα ξεπερνά το 60% των επιλέξιμων δαπανών αναβάθμισης.

Δικαιούχοι θα είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα τα οποία είναι ιδιοκτήτες επαγγελματικού ακτοπλοϊκού σκάφους και ασκούσαν οικονομική δραστηριότητα όχι λιγότερη από πέντε χρόνια τα τελευταία δέκα χρόνια πραγματοποιώντας τουλάχιστο εξήντα (60) πλόες ανά τουριστική περίοδο( Απρίλη- Νοέμβριο). Σύμφωνα με τις πρόνοιες του Σχεδίου η ελάχιστη επένδυση θα πρέπει να είναι τουλάχιστο €20.000.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το κατασκοπευτικό βαν, η συγκάλυψη, η απολογία και και ο νέος εμφύλιος

«Πορδίκη να εγγραψεις στην βουλή τους ψεκασμούς... »
Αρμαγεδών  |  18:51

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
mr scott  |  13:33

Καταζητείται 25χρονος για επίθεση και οπλοφορία

«Δεν κάνει να γνωρίζουμε αν οπλοφορεί; αν είναι επικίνδυνος;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:14

Η Γερουσία εκκίνησε την ιστορική διαδικασία της δίκης του Τραμπ

«H Αμερική παραπαίει για ένα άχρηστο άτομο! »
ΑΚΑ  |  10:22

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η Κίνα παραμένει στην κορυφή του πιο πρόσφατου Δείκτη, κυρίως λόγω του μεγέθους των επενδύσεων που γίνονται στην περιοχή.

EY: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μόνο μέρος της λύσης για την επίτευξη των στόχων για μηδενικές εκπομπές αερίων

Για να υλοποιηθεί το σενάριο του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, οι επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα πρέπει να ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X