ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Θα σαλπάρει και από Λάρνακα το πλοίο για Πειραιά

Αρχίζουν τον Αύγουστο τα δρομολόγια από το λιμάνι Λάρνακας, από τον Μάη η γραμμή στο λιμάνι Λεμεσού

Της Μαρίας Ηρακλέους

Της Μαρίας Ηρακλέους

Δρομολόγια και από Λάρνακα θα ξεκινήσει τον Αύγουστο το πλοίο με προορισμό τον Πειραιά, εντάσσοντας και την πόλη του Ζήνωνα στην θαλάσσια σύνδεση Κύπρου Ελλάδας. Συγκεκριμένα, η γραμμή θα ξεκινήσει από το λιμάνι Λεμεσού τον Μάη, και θα πραγματοποιηθούν συνολικά 14 δρομολόγια. Ακολούθως η αφετηρία των δρομολογίων θα μεταφερθεί στο λιμάνι της Λάρνακας, με 8 δρομολόγια που θα ξεκινήσουν από τον Αύγουστο μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Η ακριβής ημερομηνία έναρξης της γραμμής δεν έχει κλειδώσει ακόμη, ενώ η συχνότητα των δρομολογίων δεν έχει ανακοινωθεί.

Το ταξίδι κανονικά είναι περίπου 30 ώρες από Λεμεσό και από Λάρνακα υπολογίζεται ότι θα είναι επιπλέον 2 ώρες.

Μιλώντας στην «Κ» ο CEO της ανάδοχου εταιρείας Scandro Holding Ltd Μάριος Μιχαήλ, ανέφερε ότι πέρσι δεν υπήρχε επαρκής χρόνος για διαβουλεύσεις με το λιμάνι Λάρνακας. Φέτος ωστόσο, και με την ανάληψη της διαχείρισης του λιμανιού Λάρνακας από την Kition Ocean Holdings, έγιναν οι επαφές και υπήρξε συμφωνία από τις δύο πλευρές σχετικά με τις ώρες και τα δρομολόγια. Ως εκ τούτου μπήκε και η Λάρνακα στο κάδρο της θαλάσσιας σύνδεσης.

Το ταξίδι κανονικά είναι περίπου 30 ώρες από Λεμεσό και από Λάρνακα υπολογίζεται ότι θα είναι επιπλέον 2 ώρες.

Όσον αφορά το κόστος των εισιτηρίων, ο κ. Μιχαήλ ανέφερε ότι αναμένουν ενημέρωση για τους φόρους των λιμανιών για να διαμορφωθούν οι τελικές τιμές. Τέλος Μαρτίου η εταιρεία αναμένεται να προχωρήσει σε δημοσιογραφική διάσκεψη για τις επίσημες ανακοινώσεις σε σχέση με την θαλάσσια σύνδεση.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση