ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Θέλεις να κατακτήσεις τον κόσμο των επιχειρήσεων;

7+1 λόγοι για να σπουδάσεις Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Frederick

Προωθητική Ενέργεια

Ο κόσμος των επιχειρήσεων συνεχώς αλλάζει και εξελίσσεται, ακολουθώντας νέα δεδομένα. Νέοι άνθρωποι φέρνουν στο προσκήνιο καινοτόμες ιδέες και πρωτοποριακά επιχειρηματικά μοντέλα, οι startups αυξάνονται συνεχώς και συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της αγοράς εργασίας ενώ το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταμορφώνουν τον τομέα. Αν βλέπεις τον εαυτό σου να εργάζεται σε αυτό το συναρπαστικό περιβάλλον, απόκτησε τις δεξιότητες που θα ενισχύσουν την πορεία σου στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Σου δίνουμε 7+1 λόγους για να ακολουθήσεις το ανανεωμένο πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Frederick ώστε να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά όποια πρόκληση βρεθεί στον δρόμο σου.

1. Σύγχρονο πρόγραμμα με ευελιξία


Το ανανεωμένο πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Frederick είναι με τέτοιο τρόπο σχεδιασμένο ώστε να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η επόμενη γενιά των επαγγελματιών στον χώρο των επιχειρήσεων. Καλύπτει ολόκληρο το φάσμα λειτουργίας μιας επιχείρησης και προετοιμάζει φοιτητές και φοιτήτριες για την απασχόλησή τους σε διοικητικές θέσεις στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, σε επιχειρήσεις ή οργανισμούς.

2. Ένα πρόγραμμα – τέσσερεις κατευθύνσεις για να επιλέξεις αυτή που σου ταιριάζει

Το πρόγραμμα προσφέρει τέσσερις κατευθύνσεις διοίκησης επιχειρήσεων: τη γενική κατεύθυνση και τρεις εξειδικεύσεις που σου δίνουν τη δυνατότητα να εμβαθύνσεις σε συγκεκριμένο τομέα.

• Γενική Κατεύθυνση: Η κατεύθυνση αυτή καλύπτει ολόκληρο το φάσμα λειτουργίας μιας επιχείρησης και θα σε προετοιμάσει για απασχόληση σε διοικητικές θέσεις στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα σε επιχειρήσεις ή οργανισμούς.

• Κατεύθυνση Ψηφιακό Μάρκετινγκ (Digital Marketing): Μέσα από αυτή την κατεύθυνση θα αποκτήσεις όλα τα προσόντα για να κυνηγήσεις επαγγελματικές ευκαιρίες στον τομέα του marketing και του digital marketing. Θα μάθεις να σχεδιάζεις και να υλοποιείς στρατηγικές marketing και digital marketing, να χρησιμοποιείς μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να πετυχαίνεις επιχειρηματικούς στόχους, να εφαρμόζεις στρατηγικές SEO και e-commerce, να αναλύεις δεδομένα και να χρησιμοποιείς σύγχρονες τεχνολογίες και πλατφόρμες ψηφιακού μάρκετινγκ.

• Κατεύθυνση Επιχειρηματικότητα και Διοίκηση (Entrepreneurial Management): Επιλέγοντας την κατεύθυνση αυτή θα αναπτύξεις όλες τις δεξιότητες για δημιουργία νέας επιχείρησης, είτε ονειρεύεσαι να ιδρύσεις τη δική σου εταιρεία, είτε να ενταχθείς σε δίκτυο franchise, να αναλάβεις την οικογενειακή επιχείρηση ή να μπεις στο δυναμικό μιας μικρής και υποσχόμενης εταιρείας. Θα μάθεις να αξιολογείς επιχειρηματικές ευκαιρίες, να αναπτύσσεις business plans, να αναλύεις οικονομικά και άλλα δεδομένα, να εντοπίζεις λειτουργικά προβλήματα και να βρίσκεις αποτελεσματικές λύσεις.

• Κατεύθυνση Λογιστική (Accounting): Ακολούθησε αυτή την κατεύθυνση αν θέλεις να εξειδικευτείς στη Λογιστική και να αποκτήσεις τους επαγγελματικούς τίτλους Chartered ή Certified Accountant που θα απογειώσουν την καριέρα σου. Θα έχεις απαλλαγή από την πλειοψηφία των εξετάσεων του Association of Chartered and Certified Accountants (ACCA) και του Association of International Accountants (AIA), ενώ θα πληροίς τις προϋποθέσεις για πλήρη απαλλαγή από τις εξετάσεις για τον επαγγελματικό τίτλο του ACCA Foundations in Accounting (FIA). Θα μπορείς να απασχοληθείς σε λογιστικά και ελεγκτικά γραφεία, τράπεζες, εταιρείες παροχής χρηματοοικονομικών συμβουλών και εταιρείες επενδύσεων, και γενικά στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα σε θέσεις που απαιτούν γνώσεις λογιστικής και χρηματοοικονομικής ανάλυσης.

3. Πιστοποίηση και απαλλαγή από εξετάσεις


Το Πανεπιστήμιο Frederick προσφέρει στους/στις φοιτητές/τριες του τη διεθνώς αναγνωρισμένη επαγγελματική πιστοποίηση Certified Digital Marketing Associate (CDMA) του Digital Marketing Institute (DMI), του κορυφαίου οργανισμού επαγγελματικής κατάρτισης και πιστοποίησης του τομέα διεθνώς. Συγκεκριμένα, οι απόφοιτοι/ες του προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με κατεύθυνση στο Ψηφιακό Μάρκετινγκ είναι κάτοχοι της πιστοποίησης χωρίς να χρειάζεται να παρακαθήσουν στις εξειδικευμένες εξετάσεις του DMI, αφού το Πανεπιστήμιο Frederick έχει εξασφαλίσει, με βάση το περιεχόμενο των μαθημάτων του, πλήρη απαλλαγή.

4. Ένα εργαλείο για τις ψηφιακές δεξιότητες

Αν αυτό που σε ενδιαφέρει είναι το Ψηφιακό Μάρκετινγκ, υπάρχει ένα εργαλείο που θα σε βοηθήσει να αυτό-αξιολογηθείς και να εντοπίσεις τις ψηφιακές σου γνώσεις αλλά και τις πιθανές αδυναμίες σου. Αυτό το διαδικτυακό εργαλείο ονομάζεται Digital Diagnostic Tool και αναπτύχθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας του Πανεπιστημίου Frederick με το Digital Marketing Institute. Απαντώντας στις ερωτήσεις, θα λάβεις αναλυτική ενημέρωση για το αποτέλεσμά σου και εισηγήσεις για τρόπους ανάπτυξης των δεξιοτήτων σου.

5. Επιλογή τόπου, τρόπου και ποιότητας σπουδών

Το πρόγραμμα προσφέρεται εξ αποστάσεως ή με φυσική παρουσία, σε Λευκωσία και Λεμεσό. Δίνεται, έτσι, η δυνατότητα στους/στις φοιτητές/τριες να επιλέξουν τον τρόπο σπουδών τους σε μια από τις δύο πανεπιστημιουπόλεις του Πανεπιστημίου.

6. Μεταβιβάσιμες δεξιότητες (transferable skills)

Κριτική σκέψη, διαχείριση οικονομικών, γρήγορη λήψη αποφάσεων, επίλυση προβλημάτων. Αυτές είναι μερικές μόνο από τις μεταβιβάσιμες δεξιότητες που παρέχει ένα πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων. Δεξιότητες, δηλαδή, που βοηθούν τους/τις απόφοιτους/ες να κινηθούν μεταξύ διαφόρων τομέων και επιπέδων στη διάρκεια της επαγγελματικής τους πορείας. Πρόκειται για χρήσιμες δεξιότητες χρήσιμες που μπορούν να αξιοποιηθούν σε οποιαδήποτε θέση εργασίας, είτε του τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων ή άλλου.

7. Περιζήτητος τίτλος σπουδών

Ένα πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων σχετίζεται με κάθε τομέα της σύγχρονης επιχειρηματικότητας, γι’ αυτό αποτελεί έναν από τους πιο περιζήτητους τομείς σπουδών. Γι’ αυτό 6% των απόφοιτων του προγράμματος απασχολούνται στον τομέα τους (70% των αποφοίτων απασχολούνται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, 10% κατέχουν θέσεις σε διεθνείς εταιρείες, 8% έχουν εργοδοτηθεί στον δημόσιο τομέα και 8% εργάζονται σε οικογενειακές και franchise επιχειρήσεις). Οι επιλογές καριέρας είναι πάρα πολλές.

8. Βιωματική μάθηση

Η μάθηση κατά τη διάρκεια των σπουδών σου δεν θα περιορίζεται σε αίθουσες διδασκαλίας και διαλέξεις. Θα συμμετέχεις σε εκπαιδευτικά προγράμματα και εκδρομές, θα λάβεις μέρος σε εργαστήρια από εταιρείες και ειδικούς, θα εξασκηθείς σε πραγματικές συνθήκες εργασίας μέσα από πρακτική άσκηση και θα προσφέρεις στην κοινωνία μέσα από την κοινωνική δράση του προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες και για διευθέτηση συνάντησης με τις/τους Συμβούλους του Πανεπιστημίου μπορείς να καλέσεις στα τηλέφωνα 22394394 (Λευκωσία) και 25730975 (Λεμεσός), να στείλεις email στο info@frederick.ac.cy  ή να επισκεφθείς την ιστοσελίδα www.frederick.ac.cy.

Το νέο ακαδημαϊκό εξάμηνο αρχίζει στις 3 Οκτωβρίου 2022.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Προωθητική Ενέργεια

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η BBF παραμένει ακλόνητη στη δέσμευσή της να στηρίζει τις τοπικές κοινότητες που εμπνέουν και συγκινούν με τις δράσεις τους ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ