ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το 100% του Olympic Lagoon στην Kanika Hotels

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού θεωρεί ότι η συγκέντρωση του 21,6% της εταιρείας είναι συμβατή με τη λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά

Newsroom K

Τον Αύγουστο του 2019 η Amathus Public Limited είχε ανακοινώσει στο ΧΑΚ για την συμφωνία πώλησης στην ΚΑΝΙΚΑ HOTELS LIMITED,  ποσοστού, ύψους 21,6% που κατέχει στην Olympic Lagoon Hotels Limited. Η συμφωνία τέθηκε ενώπιον της επιτροπής ανταγωνισμού η οποία διεξήγαγε την προκαταρκτική αξιολόγηση της συγκέντρωσης και υπέβαλε γραπτή έκθεση προς την Επιτροπή με ημερομηνία 22 Οκτωβρίου 2019, στην οποία καταγράφεται η αιτιολογημένη της γνώμη ως προς το συμβατό της με τη λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά. Η υπόθεση αφορά συγκέντρωση σύμφωνα με την οποία η Kanika Group μέσω της εταιρείας Kanika Hotels θα αποκτήσει μετοχικό κεφάλαιο της Olympic Lagoon Hotels Limited.

Η Olympic Lagoon Hotels Limited συστάθηκε το 2013 με σκοπό να αναλάβει την διαχείριση των ξενοδοχείων Olympic Lagoon και η ΚΑΝΙΚΑ HOTELS LIMITED κατείχε το 78,4% του εκδομένου κεφαλαίου της ενώ το υπόλοιπο 21,6% ανήκε στην Amathus Public Limited. Στο αρχικό στάδιο της συνεργασίας της Amathus Public Ltd με το συγκρότημα ΚΑΝΙΚΑ στα ξενοδοχεία Olympic Lagoon, η Olympic Lagoon Hotels Limited είχε εκχωρήσει προς την ΚΑΝΙΚΑ HOTELS LIMITED το δικαίωμα διαχείρισης των ξενοδοχείων Olympic Lagoon για περίοδο δύο ετών, όμως λόγω των συνεργειών που προέκυψαν, η ΚΑΝΙΚΑ HOTELS LIMITED συνέχισε να παρέχει υπηρεσίες στην Olympic Lagoon Hotels Limited. 

Το τίμημα πώλησης του ποσοστού από την Amathus Public Limited ανέρχεται σε €375.792

Το τίμημα πώλησης του πιο πάνω ποσοστού από την Amathus Public Limited ανέρχεται σε €375.792, πληρωτέο εξ ολοκλήρου σε μετρητά, άμεσα με την μεταβίβαση του πιο πάνω ποσοστού προς την ΚΑΝΙΚΑ HOTELS LIMITED. 

Η Επιτροπή αφού αξιολόγησε το υλικό της και όλα τα στοιχεία που περιέχονται στο διοικητικό φάκελο της υπόθεσης ασκώντας τις εξουσίες που χορηγούνται σε αυτή κατέληξε στην ομόφωνη απόφαση ότι στην υπό αναφορά συγκέντρωση δεν τίθεται ζήτημα δημιουργίας ή ενίσχυσης δεσπόζουσας θέσης και ούτε παρακώληση του ανταγωνισμού.

Στη βάση της Συμφωνίας, η Kanika Hotels θα αποκτήσει το 21,6% του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης από την Amathus Public Limited. Σημειώνεται ότι η Kanika Hotels κατέχει ήδη το 78,4% του εκδομένου κεφαλαίου της επιχείρησης.

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Kanika Group θα κατέχει το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Επιχείρησης Στόχου, δηλαδή την
αποκλειστική διαχείριση του ξενοδοχείου Olympic Lagoon Resort στην Αγία Νάπα. Σημειώνεται ότι η Kanika Hotels και η Amathus Public Limited θα συνεχίσουν να ελέγχουν από κοινού το ξενοδοχείο Olympic Lagoon Resort στην Πάφο, παρά την αποχώρηση της Amathus Public Limited. 

Όπως αναφέρεται στην απόφαση της Επιτροπής, η αγοράστρια εταιρεία Kanika Group είναι 100% ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Olympic Lagoon Resort στην Αγία Νάπα και συνιδιοκτήτης των ξενοδοχείων Olympic Lagoon Resort και Amavi στην Πάφο. Η Kanika Hotels λειτουργεί και διαχειρίζεται απευθείας επί καθημερινής βάσης, είτε μέσω ενοικίασης είτε μέσω συμφωνίας διαχείρισης, το Alexander the Great Beach Hotel, ξενοδοχείο 4* στην Πάφο με 202 δωμάτια το οποίο ενοικιάζει από τρίτους, το Elias Beach Hotel, ξενοδοχείο 4* στην Λεμεσό με 174 δωμάτια το οποίο ενοικιάζει από τρίτους. Διαχειρίζεται επίσης το ξενοδοχείο Amavi στην Πάφο.

Η επιχείρηση Olympic Lagoon επί της οποίας θα επέλθει αλλαγή ελέγχου, διαχειρίζεται και διευθύνει βάσει συμβολαίων το Olympic Lagoon Resort, ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων στην Αγία Νάπα, το ξενοδοχείο Olympic Lagoon Resort, και ξενοδοχείο πέντε αστέρων στην Πάφο. 
Η Επιτροπή, λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, κατέληξε ότι η σχετική αγορά προϊόντος / υπηρεσίας στην παρούσα πράξη συγκέντρωσης αφορά τη διαχείριση και τη λειτουργία ξενοδοχείων τεσσάρων (4*) και πέντε (5*) αστέρων.

Η επιτροπή ανταγωνισμού αναφέρει ότι από την παρούσα πράξη συγκέντρωσης, η αλλαγή ελέγχου έναντι της Επιχείρησης Στόχου δεν επηρεάζει την εξάσκηση ελέγχου επί του ξενοδοχείου Olympic Lagoon Resort στην Πάφο, καθότι η Amathus Public θα συνεχίσει να έχει τον από κοινού έλεγχο του εν λόγω ξενοδοχείου με την Kanika Hotels, μέσω της κοινής τους επιχείρησης K.A. Olympic Lagoon Resort Ltd, η οποία είναι η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου.

Όπως αναφέρουν οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις στην παρούσα πράξη συγκέντρωσης, δεν υπάρχουν οριζόντιες επικαλύψεις, ή κάθετη σχέση ή οποιαδήποτε άλλη σχέση στην επαρχία Αμμοχώστου στην σχετική αγορά μεταξύ της επιχείρησης στόχο και του Kanika Group.

Πέραν αυτού, η Επιτροπή επισημαίνει ότι η παρούσα πράξη συγκέντρωσης αφορά την μεταβολή από κοινό έλεγχο των Kanika και Amathus Publice, σε αποκλειστικό έλεγχο από τη Kanika. Η Επιτροπή σημειώνει ότι δεν προκύπτει οποιαδήποτε κάθετη σχέση ή άλλη σχέση
μεταξύ των συμμετεχουσών επιχειρήσεων στην Κύπρο στις σχετικές αγορές. Με βάση τα πιο πάνω και όλα τα στοιχεία του διοικητικού φακέλου, η Επιτροπή καταλήγει ότι δεν υφίστανται άλλες αγορές στις οποίες ενδέχεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις η κοινοποιούμενη συγκέντρωση, με βάση τις πρόνοιες του Νόμου. Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

#PoliticsBlog Το νέο Υπουργικό και τα σενάρια για 3η θητεία του Νίκαρου

«Επι εποχης Τασου ο Νικαρος δηλωνε οτι δεν επιθυμει να ειναι Προεδρος ενος κρατους με συνορα στο Ληδρα ...»
Γιωργος Χ  |  07:47

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X