ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το 70% της Πολυκλινικής Υγεία στη Λεμεσό στην ECM Partners

Γίνεται ο κύριος μέτοχος - Μέχρι το τέλος του χρόνου θα προσεγγίσει το 80% των μετοχών του νοσοκομείου

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Το 70% της Πολυκλινικής Υγεία στη Λεμεσό πέρασε στο επενδυτικό ταμείο κυπριακών συμφερόντων ECM Partners. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Κ», σήμερα, 29 Νοεμβρίου δόθηκε το «πράσινο φως» για να λάβει το 70%, ενώ μέχρι το τέλος του έτους στόχος του Ταμείου είναι να αποκτήσει το 80%.

Μετά από αυτή την εξέλιξη γίνεται ο κύριος μέτοχος του μεγάλου νοσοκομείου της Λεμεσού που από το Σεπτέμβρη έχει ενταχθεί και στο Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓεΣΥ). Στην παρούσα φάση το υπόλοιπο 30% του μετοχικού κεφαλαίου της Πολυκλινικής Υγεία στη Λεμεσό κατέχουν 40 – 50 γιατροί του νοσοκομείου.

Η εταιρεία της κυπριακής ECM Partners που έχει το 70% των μετοχών στην «Πολυκλινική Υγεία» και που αναμένεται να φτάσει στο 80% στο άμεσο μέλλον, ονομάζεται «Netlana Investments Ltd».

Σύμφωνα με προηγούμενο ρεπορτάζ της «Κ» το επενδυτικό Ταμείο αναμένεται να προχωρήσει σε επενδύσεις 10 εκατομμυρίων ευρώ για επέκταση κλινών, για cathlab και για γενικότερη επέκταση του νοσοκομείου.

Σημειώνεται πως, αναμένεται να προστεθεί και Ογκολογικό Τμήμα στην Πολυκλινική Υγεία, μέχρι το τέλος του 2023.

Το Ταμείο έχει εξαγοράσει τη φαρμακoβιομηχανία Famar στην Ελλάδα, την Παυλίδης Μάρμαρα, λατομείο στα Σκόπια με την ονομασία Mermeren Combinat, τα φωτοβολταϊκά της Παυλίδης, το ξενοδοχείο «Londa» στη Λεμεσό που έγιναν επενδύσεις και μετατράπηκε στα οικιστικά πολυτελή διαμερίσματα «Londa Residences» και βρίσκεται και στις διαδικασίες για να εξαγοράσει τα Starbucks σε Ελλάδα - Κύπρο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση