ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το BuzzFeed εξαγοράζει τη HuffPost από τη Verizon

Η Verizon Media θα καταστεί μειοψηφικός μέτοχος στην εταιρεία

Newsroom K

Η εταιρεία BuzzFeed ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης, 19 Νοεμβρίου την εξαγορά της HuffPost (πρώην The Huffington Post) η οποία ανήκει στη Verizon Media, που υπάγεται στην αμερικανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Verizon Communications Inc. Στο πλαίσιο της συμφωνίας η Verizon θα καταστεί μειοψηφικός μέτοχος στην εταιρεία.

Σύμφωνα με την WSJ (Wall Street Journal) η οποία έκανε πρώτη γνωστή την είδηση της εξαγορά, η HuffPost ήταν μέλος της Verizon Media από το 2015. Αν και δεν έχουν γίνει γνωστές περαιτέρω πληροφορίες, όπως αναφέρεται σε μετέπειτα δημοσίευση, οι πλείστοι εργαζόμενοι της HuffPost ενημερώθηκαν για αυτή την απόφαση μέσω της WSJ και όχι από την εταιρεία τους.

Επικεφαλής της ενιαίας εταιρείας ορίζεται ο Τζόνα Περέτι, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του BuzzFeed. Ο Περέτι, ο οποίος υπήρξε συνιδρυτής της HuffPost το 2005, σημείωσε πως «με την ένταξη της HuffPost, ο οργανισμός μας θα έχει περισσότερους χρήστες, που με τη σειρά τους θα δαπανούν περισσότερο χρόνο με στο περιεχόμενό μας».

Στα πλαίσια της συμφωνίας, η Verizon Media θα προβεί σε επένδυση στο BuzzFeed, χωρίς όμως να προσδιορίζεται ο αριθμός των μετοχών που θα λάβει η εταιρεία. Οι δύο εταιρείες αναμένεται να συνδέσουν το περιεχόμενό τους στις πλατφόρμες τους, εξετάζοντας παράλληλα νέες οικονομικές ευκαιρίες.

Αν και δεν έχει γίνει γνωστό εάν στο πλαίσιο της συγχώνευσης θα υπάρξουν απολύσεις προσωπικού, ο διευθυντής σύνταξης Μαρκ Σουφς, σε email του ανέφερε ότι η HuffPost θα συνεχίσει να λειτουργεί τη δική της ιστοσελίδα, τα social media και την εφαρμογή της.

Με πληροφορίες: Wall Street Journal, Financial Times, The Verge

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Οι πολλοί μετασεισμοί του προϋπολογισμού

«Κάποιοι σωστοί και ηθικοί άνθρωποι με ηγετικά προσόντα χρειάζονται σε αυτόν το τόπο να δημιουργήσουν ...»
Leon  |  10:48

Μ. Σαρρής: Τα ποσά ήταν μεγάλα, οι δεκασμοί μεγάλοι

«Συμπέρασμα. ΟΛΟΙ οι πολιτικοί μας αποδείχτηκαν φαύλοι της αρπαχτής. Απλά πράγματα.»
ΑΚΑ  |  09:30

Συναινετική η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού 2021

«Και ερωτώ το αποτυχημένο κόμμα ΔΗΚΟ και το ζημιογώνο ΑΚΕΛ τι θα γινόταν στην Κύπρο αν χθες δεν ψηφιζόταν ...»
ΑΚΑ  |  09:28

Συναινετική η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού 2021

«Και ερωτώ το αποτυχημένο κόμμα ΔΗΚΟ και το ζημιογώνο ΑΚΕΛ τι θα γινόταν στην Κύπρο αν χθες δεν ψηφιζόταν ...»
ΑΚΑ  |  09:27

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση