ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το Enavsma Foundation παρουσιάζει το Access City Festival 2023

To διήμερο 6-7 Μαΐου η Πάφος μεταμορφώνεται σε ανοικτό εργαστήρι βιωματικών δράσεων

Δελτίο Τύπου

Με το Access City Festival, ένα ανοιχτό εργαστήρι στην παραλία της Κάτω Πάφου, ξεκινούν το ερχόμενο Σάββατο, 6 Μαΐου, οι φετινές εκδηλώσεις του νεοϊδρυθέντος Evasma Foundation. 

Το Enavsma Foundation αποτελεί τη μετεξέλιξη και ανεξαρτητοποίηση του κοινού ταμείου υποτροφιών Thanos Hotels & Resorts και Round Table 7 Πάφου, διοργανώνοντας δράσεις και εκδηλώσεις που εμπλουτίζουν τα πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα του τόπου και αποφέρουν οικονομικούς πόρους στο ίδρυμα, συμβάλλοντας στην αύξηση του αριθμού των υποτροφιών και δίνοντας σε όλο και περισσότερους Κύπριους νέους τη δυνατότητα να σπουδάσουν, να ανοίξουν τα φτερά τους και να αποτελέσουν τους ηγέτες και πρωτοπόρους του αύριο.

Εναρκτήρια δράση του Enavsma Foundation για το 2023 αποτελεί το Access City Festival, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Πάφου, τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού και το Round Table 7 Πάφου. Μέγας Χορηγός η Ελληνική Τράπεζα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, το Σάββατο, 6 Μαΐου, από τις 16:00 έως τις 19:00, ο παραλιακός χώρος στην Κάτω Πάφο, παρά την παραλία «Αλυκές», μεταμορφώνεται σε ένα ανοικτό εργαστήρι με ποικιλόμορφο πρόγραμμα, το οποίο θα προσφέρει ένα ευχάριστο απόγευμα σε μικρούς και μεγάλους.

Στο χώρο θα λειτουργήσει Ανθρώπινη Βιβλιοθήκη: Μια βιβλιοθήκη η οποία θα μετακινείται διαρκώς και στην οποία δε θα βρίσκουμε χάρτινα βιβλία, αφού τα βιβλία θα είναι ανθρώπινα όντα, που, εξαιτίας, κάποιου χαρακτηριστικού που έχουν στην ταυτότητά τους, αντιμετωπίζονται με άγνοια, καχυποψία, προκατάληψη ή ρατσισμό. «Βιβλίο» και αναγνώστης έρχονται έτσι σε έναν προσωπικό διάλογο, με ένα πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα και συμπεράσματα. Ελάτε να γνωρίσετε 13 ανθρώπινα βιβλία, του Human Library Cyprus, να διηγούνται τις προσωπικές ιστορίες τους, φιλοξενούμενα στο Mediteranneo του Annabelle Hotel.

Την ίδια στιγμή οι μικροί μας φίλοι θα προσπαθούν να ανακαλύψουν, «Ποιος έφαγε τον τελευταίο λουκουμά;». Ελάτε να λύσουμε το μυστήριο του χαμένου λουκουμά, να μελώσουμε με λουκουμάδες και να δημιουργήσουμε μαζί κάτι εξωπραγματικό: ένα μαγικό τραπεζομάντιλο που μόλις στρωθεί σερβίρουμε αγάπη, χαρά, σεβασμό και αποδοχή. Αφήγηση παραμυθιού «Ποιος έφαγε τον τελευταίο λουκουμά;», από τη βραβευμένη συγγραφέα Σάντη Αντωνίου, και εικαστικές δραστηριότητες από την επίσης βραβευμένη εικαστικό Έλενα Τσιγαρίδου.

Μαζί μας και η νεοφυής, καινοτόμα πλατφόρμα, Ablebook, μια διαδικτυακή πλατφόρμα που παρέχει υπηρεσίες και πληροφορίες για άτομα με αναπηρίες και ευάλωτες ομάδες γύρω από την προσβασιμότητα σε όλους τους τομείς. Ελάτε να γνωρίσετε την πλατφόρμα και να μάθετε πώς μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρία και κατ’ επέκταση των ευάλωτων ομάδων.

Τέλος, το Ladies Circle 5 Πάφου θα προσφέρει βιωματικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, προκειμένου να αντιληφθούν από πρώτο χέρι τα εμπόδια που δημιουργούνται για τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ). Διαδρομή με τροχοκάθισμα, διαδρομή μετ’ εμποδίων με κλειστά μάτια, κ.ά.

Την Κυριακή, 7 Μαΐου, στις 10:30 – 14:00, η πλατεία Δημαρχείου θα μετατραπεί σε αθλητικό εργαστήρι και θα φιλοξενήσει παραθλήματα, street sports, μουσική και χορό για μικρούς και μεγάλους.

Με την υποστήριξη της Aspire Cycling (θυγατρική της Mokapot Productions) διοργανώνεται στις 10:30 η καθιερωμένη ετήσια ποδηλατική βόλτα. H βόλτα είναι ανοικτή για το κοινό, μικρούς και μεγάλους, χωρίς χρέωση. Συμμετοχή χειρήλατων για να βιώσουν οι συμμετέχοντες από πρώτο χέρι την εμπειρία ποδηλασίας ενός Ατόμου με Αναπηρία (ΑμεΑ).

Την ίδια στιγμή από τις 11:00 έως τις 14:00, η πλατεία Δημαρχείου θα φιλοξενήσει τα αθλήματα της τοξοβολίας και καλαθόσφαιρας σε τροχοκάθισμα. Με την υποστήριξη του Paphos Archery Club και του σωματείου Τοξοβολίας 3Α, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τον τυφλό τοξοβόλο μας, με Ευρωπαϊκές επιτυχίες, Χρίστο Μισό και άλλους ΑμεΑ τοξοβόλους και να διαγωνιστεί απέναντι τους. 

Επίσης με την υποστήριξη της Cyprus 3X3 της ομάδας καλαθόσφαιρας του Άτλαντα και της ομάδας καλαθόσφαιρας τροχοκαθίσματος του ΑΠΟΠ, οι παρευρισκόμενοι θα δοκιμάσουν τις ικανότητες τους σε διαγωνισμούς καλαθόσφαιρας και καλαθόσφαιρας σε τροχοκάθισμα.

O Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «ΥΠΑΡΧΩ», θα προσφέρει βιωματικές δραστηριότητες στα αθλήματα του παρα-τένις, ρίψεων ΑμεΑ σε τροχοκάθισμα και δρόμο ταχύτητας τυφλών ατόμων, σε μια προσπάθεια να αντιληφθούμε τις δυσκολίες που υπάρχουν αλλά συνάμα και την ποικιλία αθλημάτων που ήδη υπάρχουν για τα ΑμεΑ.

Μαζί μας θα είναι και η ομάδα Paphos Rollin’Hood που θα μας μυήσει τους παρευρισκόμενους στα μυστικά του τροχοπεδιλισμού (skating) και θα επιδείξει καλαθόσφαιρα με skates! Την street κουλτούρα θα εμπλουτίσουν χορευτικά οι σχολές Studio 6 School of Dance και School of Fine Arts.

Ελάτε να ζήσουμε μαζί μια εμπειρία ζωής! #makepafosaccessible #enavsmafoundation

Σάββατο 6 Μαΐου 2023
16:00 – 19:00
Παρά την παραλία «Αλυκές» Κάτω Πάφος

Κυριακή 7 Μαΐου 2023
10:30 – 14:00
Πλατεία Δημαρχείου

Είσοδος ελεύθερη.

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ: Ελληνική Τράπεζα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση