ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το κινεζικό TikTok θέλει να γίνει Amazon

Αναζητεί μέσω αγγελιών χώρους για δημιουργία αποθηκών και προσωπικό, ώστε να στραφεί στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Kathimerini.gr

Αν και όλες οι παλαιότερες πλατφόρμες και τα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν να θέλουν να αντιγράψουν πάση θυσία τις υπηρεσίες του κινεζικού κοινωνικού δικτύου TikTok, το οποίο γνωρίζει τεράστια απήχηση στο νεανικό κοινό από τη μια άκρη της Γης στην άλλη, εκείνο έχει αλλού στραμμένο το βλέμμα του. Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του CNN, το TikTok ενδιαφέρεται να προσομοιάσει στον κολοσσό του ψηφιακού εμπορίου Amazon – κι αυτό σημαίνει πως θα τον ανταγωνιστεί κιόλας. Συγκεκριμένα, επιδιώκει να δημιουργήσει ένα καινούργιο δίκτυο διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας και αποθηκών στις Ηνωμένες Πολιτείες, ούτως ώστε να βασίσει πάνω σε αυτό τις προσπάθειές του να αναπτύξει δραστηριότητες ηλεκτρονικού εμπορίου. Αυτό κατέστη εμφανές στις αγγελίες για εύρεση προσωπικού, οι οποίες προσφάτως αναρτήθηκαν στον δικό του ιστότοπο, που αφορά προσλήψεις, καθώς και στην εταιρική του σελίδα στο δίκτυο LinkedIn.

Το κοινωνικό δίκτυο προσφέρει ήδη επιλογή για αγορές υπό την επωνυμία TikTok Shop σε επιλεγμένες χώρες.

Το κινεζικής ιδιοκτησίας κοινωνικό δίκτυο TikTok, όπως και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει επεκταθεί στο ηλεκτρονικό εμπόριο, ώστε να προσθέσει ακόμη μια πηγή εσόδων. Πολύ προσφάτως το προαναφερθέν δίκτυο προσέφερε ως υπηρεσία και μια επιλογή για αγορές υπό την επωνυμία TikTok Shop σε επιλεγμένες χώρες. Ανάμεσά τους συγκαταλέγεται η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ινδονησίας, ενώ η εφαρμογή των αγορών δίνει τη δυνατότητα σε τρίτους (εμπόρους και παραγωγούς) να πωλούν μέσω αυτής τα προϊόντα τους. Επιπλέον, το TikTok συνεργάζεται με το Shopify, μια συναφή εφαρμογή αγορών, για να διευκολύνει τις διαδικασίες αυτές υπέρ των χρηστών του. Ωστόσο, με τις τελευταίες αναρτήσεις για τις θέσεις εργασίας, οι οποίες εντοπίστηκαν και δημοσιοποιήθηκαν πρώτη φορά από τον αμερικανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Axios, το εν λόγω κοινωνικό δίκτυο δείχνει να θέλει να προχωρήσει ακόμη πιο πέρα. Και αντί απλώς να λειτουργεί ως πλατφόρμα, που στόχο έχει να προσεγγίζει πελάτες, τώρα φαίνεται πως ενδιαφέρεται να δημιουργήσει την αναγκαία υποστήριξη σε επίπεδο διαχείρισης συστημάτων τροφοδοσίας, ώστε να τους προσφέρει μια εντελώς καινούργια εμπειρία ψηφιακού εμπορίου, σύμφωνα με το CNN. «Με το να μπορέσουμε να παρέχουμε υπηρεσίες αποθήκευσης, παράδοσης και εξυπηρέτησης πελατών, μπορούμε να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας για να βελτιώσουν οι έμποροι την αποδοτικότητά τους και την επιχειρησιακή τους δυνατότητα, να απολαμβάνουν οι αγοραστές την εμπειρία της κατανάλωσης και να διασφαλιστεί ότι το ΤikTok Shop θα έχει ταχεία και βιώσιμη ανάπτυξη», ανέφερε σε ανάρτησή της η εταιρεία του κοινωνικού δικτύου.

Σε άλλη ανάρτηση, από αυτές που αναζητούν προσωπικό, η εταιρεία επισημαίνει ότι αναζητεί άτομο να δημιουργήσει ένα νέο σύστημα πλήρους εξυπηρέτησης από το μηδέν και να έχει την αρμοδιότητα για την ανάπτυξη ενός τέτοιου συστήματος, το οποίο θα στηρίξει τις δραστηριότητες διαχείρισης τροφοδοτικής αλυσίδας για το ηλεκτρονικό εμπόριο του ΤikTok στις ΗΠΑ. Πολλές από τις θέσεις εργασίας τοποθετούνται κοντά στο Σιάτλ, όπου είναι και η έδρα των γραφείων της Amazon. Tο συνεχώς διογκούμενο δίκτυο διαχείρισης προμηθευτικής αλυσίδας και παραδόσεων της Amazon αναδείχθηκε σε ένα κομβικής σημασίας εργαλείο για πολυάριθμους εμπόρους και τους διασφάλισε πως μπορεί να προσφέρει στο κοινό ευρύτατη γκάμα προϊόντων, τα οποία αποστέλλει τάχιστα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση