ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το προφίλ της CITR

Οι πυλώνες της επιχειρηματικής φιλοσοφίας του Ομίλου είναι το πάθος, η καινοτομία, το ομαδικό πνεύμα και η επιχειρηματική δεοντολογία

Newsroom K

Ο Όμιλος εταιρειών CITR εξειδικεύεται στην παροχή εξατομικευμένων λύσεων για εταιρείες σε οικονομική δυσπραγία, στηρίζοντάς τις έως ότου ανακάμψουν. Η CITR χρησιμοποιεί καινοτόμους μηχανισμούς αναδιάρθρωσης και εξατομικευμένες λύσεις επιδιώκοντας τη μεγιστοποίηση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών, και συνεπώς, την αύξηση του ποσοστού ανάκτησης των εσόδων και μείωση της αναλογίας των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας και έχοντας διαχειριστεί ένα χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων αξίας άνω των €650 εκατομμυρίων στην Ρουμανία, η CITR επεκτάθηκε και προσπαθεί να αναβαθμίσει το επάγγελμα του ειδικού αφερεγγυότητας στις χώρες όπου δραστηριοποιείται. Η CITR, μετέφερε το ολοκληρωμένο μοντέλο λειτουργίας της στην Κύπρο, συμπεριλαμβανομένης της πλατφόρμας πωλήσεων με καταγεγραμμένους περισσότερους από 5,000 πιθανούς αγοραστές από 50+ χώρες του κόσμου. Στην Κύπρο, πέρα από τους δύο αδειοδοτημένους επαγγελματίες αφερεγγυότητας, την ομάδα της CITR συμπληρώνουν δικηγόροι, λογιστές, οικονομικοί αναλυτές, τμήμα πωλήσεων και διαχειριστές.

Οι πυλώνες της επιχειρηματικής φιλοσοφίας της CITR είναι το πάθος, η καινοτομία, το ομαδικό πνεύμα και η επιχειρηματική δεοντολογία. Η φιλοσοφία αυτή έχει συμβάλει σημαντικά στην τεράστια επιτυχία της εταιρείας στον τομέα της αφερεγγυότητας.

Οι υπηρεσίες της CITR

Η εξειδίκευση της CITR στον τομέα της αφερεγγυότητας περιλαμβάνει διακανονισμούς διαχείρισης περιουσίας, υποχρεωτικές εκκαθαρίσεις, και εθελοντικές εκκαθαρίσεις πιστωτών. Η CITR είναι επίσης σε θέση να παρέχει υπηρεσίες ως εξεταστής σε σχετικές περιπτώσεις.
Επιπλέον, η CITR δουλεύει με εταιρείες που οικειοθελώς αποφασίζουν να τερματίσουν τις δραστηριότητες τους. Ο στόχος μιας θεληματικής εκκαθάρισης είναι να τερματίσει τις δραστηριότητες μιας εταιρείας που έχει υπηρετήσει τον οικονομικό της σκοπό, να ολοκληρώσει τις οικονομικές της υποθέσεις, να πληρώσει τους πιστωτές της σύμφωνα με τη σειρά προτεραιότητάς που έχει τεθεί και να διαλύσει την εταιρική της δομή με ένα ομαλό τρόπο.

Εκτός από τις βασικές υπηρεσίες, η εξειδικευμένη ομάδα της CITR παρέχει στρατηγικές διαδικασίας ανάκαμψης για επιχειρήσεις σε οποιοδήποτε είδος δυσπραγίας, οικονομικής ή μη οικονομικής δυσχέρειας, ανάλυση δεδομένων πριν από το στάδιο της αφερεγγυότητας, βοήθεια σε πιστωτές και σε όλους τους άλλους ενδιαφερόμενους πριν και κατά τη διαδικασία αφερεγγυότητας.

Στη Ρουμανία, η CITR θεωρείται ηγέτης της αγοράς στον τομέα της αφερεγγυότητας και συχνά βραβεύεται για τη συμβολή της στην οικονομία και στην εξέλιξη του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Για παράδειγμα η CITR κέρδισε το βραβείο «Συναλλαγή της Χρονιάς – Καλύτερη Στρατηγική Ανάκαμψης» για το έργο Diverta καθώς και χρυσό βραβείο Golden Award of Excellence για την εκπαιδευτική ενημέρωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Κύρια Επιχειρηματικά Πεδία & Επιτυχημένα Έργα

Η εμπειρία και η τεχνογνωσία της CITR έχουν αποκτηθεί μέσα από την επιτυχημένη διαχείριση περίπου 1.000 περιπτώσεων αφερεγγυότητας σε διάφορους τομείς όπως ακίνητα, ασφάλειες, χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, τουρισμός, ενέργεια, φαρμακευτικές και υγειονομικές υπηρεσίες, γεωργία, παραγωγή υποδημάτων, εξόρυξη και επεξεργασία πετρελαίου, μεταφορές κλπ. Ορισμένα από τα πιο επιτυχημένα έργα της CITR περιγράφονται συνοπτικά παρακάτω:

BLUEAIR. Μια επιτυχημένη αναδιάρθρωση μέσω της οποίας πωλήθηκε η υπεραξία και άλλα περιουσιακά στοιχεία, όπως επίσης και υποχρεώσεις του γνωστού ρουμάνικου αερομεταφορέα χαμηλού κόστους.

CARPATICA ASIG. Μια από τις 5 κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες στη Ρουμανία. Το 2018, η CITR κατένειμε περισσότερα από 23 εκατομμύρια ευρώ στους πιστωτές της μέσα σε περίπου 12 μήνες από τη μέρα που ορίστηκε ως εκκαθαριστής.

SWAN. Η CITR βραβεύτηκε ως Best Business Advisory Company για την επιτυχή διαχείριση ενός έργου εμπορικού κτιρίου γνωστό ως SWAN, επιτυγχάνοντας κατά 50% υψηλότερη υλοποίηση από εκείνη που εγκρίθηκε από τους πιστωτές (30,3 εκατομμύρια ευρώ).

TRACTORUL. Η μεγαλύτερη και ταχύτερη εκκαθάριση στη Ρουμανία, με επικύρωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ύψους 77 εκατ. Ευρώ.
K&S. Μια μεγάλη πράξη στον τομέα των ακινήτων, που πραγματοποιήθηκε μέσω ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης το 2016, και εκτιμάται στα 41 εκατομμύρια ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ένταση μεταξύ Βρετανίας-ΕΕ λόγω καθυστέρησης στα εμβόλια της AstraZeneca

«H ipokrisia tis EE se olo tis to megaleio... apo to 2016 katigorousate ton Trump gia protectionism kai ...»
Gq5yc6  |  11:22

Πρόεδρος: Με διάγγελμα ανακοινώνει μέτρα κατά διαφθοράς

«Aν ο Αναστασιάδης παραδεχτεί ότι είναι μέρος της διαφθοράς, θα τον παραδεχτώ! »
ΑΚΑ  |  10:08

Αδάμος Αδάμου: Κλείνει ο κύκλος μου στη βουλή, όχι όμως στην πολιτική

«Γιατρέ, αν δεν το αντιλήφθηκες ακόμη ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, σε έχει μέσα στα αναλώσιμα. »
ΑΚΑ  |  10:07

Αρχιεπίσκοπος:Ο Ούγγρος πήρε διαβατήριο-Όταν ήταν ο Βενιαμίν δεν μου χαλούσε χατίρι

«Ό,τι και να πει και να δηλώσει αυτός ο άνθρωπος, δεν γείνεται πιστευτός.»
ΑΚΑ  |  10:02

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση