ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Twitter: «Βουτιά» 6% για την μετοχή του

Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε την απόφαση του τερματισμού της συμφωνίας της εξαγοράς την περασμένη Παρασκευή

Η πλέον ακριβοθώρητη επιχειρηματική συμφωνία που ανακοινώθηκε τους τελευταίους μήνες δεν ήταν άλλη από αυτή της εξαγοράς του Twitter από τον Έλον Μασκ έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τώρα ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την συμφωνία, ενώ η πλατφόρμα, με την σειρά της θέλει να τον εξαναγκάσει να προχωρήσει στην εξαγορά, με το επόμενο βήμα στην διαφωνία αυτή να δείχνει πως θα είναι μια πρωτοφανής δικαστική διαμάχη.

Με την νομική διαμάχη, λοιπόν, ανάμεσα στο Twitter και τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο να αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, η μετοχή της Twitter σημείωσε βουτιά περίπου 6% στην προσυνεδριακή της διαπραγμάτευση.

Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε την απόφαση του τερματισμού της συμφωνίας της εξαγοράς την περασμένη Παρασκευή, υποστηρίζοντας πως η εταιρεία είχε παραβιάσει πολλές προβλέψεις της συμφωνίας συγχώνευσης.

Ο μεγιστάνας υποστήριξε ότι η εταιρεία αθέτησε τους όρους του συμβολαίου. Ισχυρίζεται ότι το Twitter δεν παρουσίασε τα πραγματικά στοιχεία για τους ψεύτικους (spam) λογαριασμούς και δεν έδωσε στην ομάδα του τις πληροφορίες που ζήτησε. Αναφέρει, μάλιστα, ότι ο ισχυρισμός της πλατφόρμας, ότι κάτω από το 5% των λογαριασμών είναι ψεύτικοι, είναι ανακριβής.

Η Twitter σχεδιάζει να κινηθεί νομικά εναντίον του Μάσκ, ίσως ακόμα και αυτή την εβδομάδα, και να τον αναγκάσει να ολοκληρώσει την εξαγορά, δήλωσαν στο Reuters πρόσωπα με γνώση του θέματος.

H «απάντηση» του Έλον Μασκ για το Twitter, πάντως, έρχεται μέσα από το Twitter:

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση