ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:50
 

Ξεκινά το «cost - cutting» η Τράπεζα Κύπρου

Το 2020 θα την βρει με λιγότερους συμβούλους - Παράλληλα, ψάχνει τρόπους για ενίσχυση των εσόδων της

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Το 2020 θα βρει την Τράπεζα Κύπρου να έχει λιγότερο κόστος. Όπως ενημέρωσε τους εργαζομένους της, η Τράπεζα εξετάζει τρόπους σταδιακής αποχώρησης των συμβούλων της (cunsultants) για να μειωθούν τα λειτουργικά της έξοδα, ενώ παράλληλα τονίζει πως είναι υπό διερεύνηση τρόποι για την αύξηση των εσόδων της. Σύμφωνα με το μήνυμα που απέστειλε ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Διευθυντής Διεύθυνσης Λειτουργικών Εργασιών της Τράπεζας Κύπρου, Χριστάκης (Χριστόδουλος) Πατσαλίδης, «το εν λόγω κόστος το 2020 θα είναι αισθητά μειωμένο».

Μεταξύ άλλων, σημειώνει πως, η Τράπεζα χρειάζεται να αδράξει των ευκαιριών για ενίσχυση των εσόδων. «Χρειάζεται να επιμένουμε στη σωστή τιμολόγηση και στην εξεύρεση νέων πηγών εισοδημάτων μέσα από νέες δραστηριότητες. Πρέπει να τις βρούμε. Κι η διασπορά των πηγών οικονομικής δραστηριότητας ευεργετεί παράλληλα την Κυπριακή οικονομία», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Παρά το ότι το μήνυμα στο προσωπικό είναι εστιασμένο στη μείωση του κόστους, ο κ. Πατσαλίδης υπογραμμίζει πως προτεραιότητα για την τράπεζα είναι η μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων. «Παραμένουμε επικεντρωμένοι στη συνέχιση της βελτίωσης της ποιότητας των περιουσιακών μας στοιχείων και στην αναζήτηση λύσεων, τόσο οργανικών όσο και μη, ώστε να απελευθερώσουμε τον ισολογισμό μας από το πιο σημαντικό βαρίδι», υπογραμμίζει.

Για τα του οικονομικού περιβάλλοντος, ο κ. Πατσαλίδης σημειώνει ότι το σημερινό κυπριακό και διεθνές οικονομικό περιβάλλον για τις τράπεζες χαρακτηρίζεται από μειωμένα έσοδα κυρίως λόγω των χαμηλών επιτοκίων. Προσθέτει δε, πως το αυστηρό ρυθμιστικό κι εποπτικό περιβάλλον αυξάνει τα λειτουργικά έξοδα την ώρα που ο ανταγωνισμός από μη τραπεζικά ιδρύματα υψηλής τεχνολογίας μειώνει τα έσοδα σε ένα ευρύ φάσμα εργασιών των τραπεζών και με την τάση αυτή να αναμένεται να συνεχιστεί περαιτέρω.

Επικεντρωμένοι στην ψηφιακή μεταμόρφωση

Σύμφωνα με το μήνυμα προς το προσωπικό της Τράπεζας Κύπρου, ο Χριστόδουλος Πατσαλίδης αναφέρεται στο πρόγραμμα της ψηφιακής μεταμόρφωσης της Τράπεζας, λέγοντας πως μπορεί να μειώσει το κόστος και παρουσιάζοντας εν συνεχεία ότι ήδη το 10% των παραδοσιακών συναλλαγών που γίνονται στο κατάστημα έχει μετακινηθεί προς τα διαδικτυακά κανάλια της Τράπεζας. Παράλληλα, ενημερώνει πως όλο το προσωπικό πρέπει να αποκτήσει μια κουλτούρα περιορισμού των δαπανών, ενώ ότι θα γίνει ένα επιχειρηματικό μοντέλο που θα διασφαλίζει την επιτυχή πορεία της τράπεζας μακροπρόθεσμα.

Στα 7 εκατ. τα έξοδα συμβούλων

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της Τράπεζας για το 2019, τα έξοδα συμβούλων και τα άλλα έξοδα αναδιάρθρωσης πριν τις μη συνεχιζόμενες δραστηριότητες και την Πώληση ΜΕΔ (βάσει ΕΑΤ) (Helix) για το α’ τρίμηνο 2019 ανήλθαν σε €7 εκατ., σε σύγκριση με €16 εκατ., για το δ’ τρίμηνο 2018 και €8 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2018.

Αξίζει να σημειωθεί πως αναφορικά με το Σχέδιο Εθελούσιας Εξόδου που αναμένεται να παρουσιαστεί στους υπαλλήλους στο επόμενο διάστημα, δεν γίνεται αναφορά στο μήνυμα προς το προσωπικό.

ΣΧΟΛΙΑ

Η αποκοπη προσωπικου θα επρεπε να εγινετο πριν απο πολλη καιρο και ας μην ξεχνουμε οτι καποιοι ανωτεροι διευθυντες που συνεβαλαν στην οικονομικη καταστροφη ειναι ακομη εκει και απομιζουν την τραπεζα!

Ντόμπρος Κελαήδης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Κάποιοι πολιτικοί να αφήσουν τα προσωπικά τους τερτίπια και να στεφτούν το καλό του τόπου για να μην ...»
Leon  |  12:17

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Η βουλή των λαϊκιστών Πορδίκη, Καμένης, Ελαμάκια και συνεργατιστή κλέφτη Κουλία- ΕΔΕΚ & ΔΗΚΟ βυθίζουν ...»
Αρμαγεδών  |  11:25

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X