ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ξεκινούν οι χορηγίες για ψηφιακή αναβάθμιση επιχειρήσεων

Το Σχέδιο εγκρίθηκε σήμερα από το Υπουργικό, συνολικό ποσό για την χρηματοδότηση του σχεδίου, τα 10 εκατ.

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στην έγκριση του Σχεδίου Χορηγιών για «Ψηφιακή Αναβάθμιση των Επιχειρήσεων»  προχώρησε το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρία. Το συγκεκριμένο σχέδιο περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΣΑΑ) της Κύπρου για την περίοδο 2021 – 2026 και θα χρηματοδοτηθεί από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΜΑΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Το Σχέδιο, περιλαμβάνεται επίσης στο Πρόγραμμα ΘΑλΕΙΑ 2021-2027 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ε.Ε. και την Κυπριακή Δημοκρατία, στα πλαίσια της Πολιτικής Συνοχής στην Κύπρο.

Κονδύλι ύψους €10 εκατ.

Το ποσό που θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση του Σχεδίου, κατά την διάρκεια της περιόδου εφαρμογής του, ανέρχεται στα €10 εκατ., με δυνατότητα υποβολής προτάσεων για €14 εκατ. ώστε, εάν προκύψουν εξοικονομήσεις κατά την αξιολόγηση των προτάσεων, να έχουν την ευκαιρία οι επιλαχούσες επιχειρήσεις να ενταχθούν στο Σχέδιο.

Οι δυνητικοί δικαιούχοι του Σχεδίου είναι υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα υλοποιήσουν δαπάνες στην κατηγορία της ψηφιακής αναβάθμισης (περιλαμβανομένου και του ηλεκτρονικού εμπορίου), καθώς και νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις των οποίων η επενδυτική πρόταση περιλαμβάνει, απαραίτητα, ηλεκτρονικό εμπόριο ή/ και εφαρμογή προηγμένων ψηφιακών τεχνολογιών.

Το υπουργείο Ενέργειας υπολογίζει ότι οι δικαιούχοι της προκήρυξης θα ανέλθουν γύρω στις 300 Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ αναμένεται μεγάλο ενδιαφέρον από τις επιχειρήσεις, εφόσον με την ψηφιοποίηση τους μειώνουν το κόστος τους και γίνονται πιο ανταγωνιστικοί.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση