ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ξένες επενδύσεις άνω των 15 εκ. ευρώ στην Πάφο το 2022

Επενδυτής αγόρασε το κτηριακό συγκρότημα που στέγαζε το The Paphos Mall

ΚΥΠΕ

Ξεπέρασαν τα 15 εκ. ευρώ οι ξένες επενδύσεις στην Πάφο, σύμφωνα με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Μαρίνος Στυλιανού, Γραμματέας/Διευθυντής του ΕΒΕΠ, επενδυτής αγόρασε το κτηριακό συγκρότημα που στέγαζε το The Paphos Mall, έναντι του ποσού των €12,5 εκ. Το συγκρότημα ανακαινίστηκε  και σύντομα αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του στο αγοραστικό κοινό, στεγάζοντας διάφορα καταστήματα και γνωστές αλυσίδες καταστημάτων.

Επιπρόσθετα  συνέχισε, έχει ήδη αγοραστεί το εμβληματικό κτίριο στην είσοδο της Πάφου όπου στεγάζονταν οι κινηματογράφοι RIO, γνωστό ως “Paphos Oasis Building” από κυπριακή εταιρεία με τη μεγάλη πλειοψηφία των μετοχών να ανήκουν σε μεγάλο ολλανδικό όμιλο.

Όπως ανέφερε ο κ. Στυλιανού, ο  ολλανδικός όμιλος δραστηριοποιείται στους τομείς που αφορούν την εφοδιαστική αλυσίδα, τη συλλογή και επεξεργασία χημικών αποβλήτων, παροχή υπηρεσιών βιομηχανικής υποστήριξης, logistics, ενέργεια και ανάπτυξη λογισμικών και πληροφορικής.

Πρόσφατα, επίσης, ολοκληρώθηκε και η αγορά της πρώην υπεραγοράς Ορφανίδης στην Πάφο για ποσό που ξεπερνά τα €3 εκ. με σκοπό να δημιουργηθούν πολυτελείς γραφειακοί χώροι και άλλες αναπτύξεις χωρίς να διευκρινίζει αν οι αγοραστές είναι ξένοι επενδυτές ή Κύπριοι.

«Με όλα τα πιο πάνω αλλά και με άλλες μικρότερες αγορές, που λαμβάνουν χώρα αυτό το διάστημα, είμαστε πεπεισμένοι ότι η Πάφος έχει ήδη προσελκύσει νέες εταιρείες και αναμένεται το ενδιαφέρον να γίνει εντονότερο με πολλαπλασιαστικά οικονομικά, κοινωνικά, δημογραφικά οφέλη για την Επαρχία μας», σημείωσε ο κ. Στυλιανού.

«Η προσέλκυση ξένων εταιρειών με έδρα την Επαρχία μας και συνεχίζονται και αποτελούν πάγια πολιτική του ΕΒΕ Πάφου, καθώς και προτεραιότητα», τόνισε περαιτέρω.

Η Πάφος με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει, το χαμηλό κόστος ζωής, το αεροδρόμιο, τα χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας, τις όμορφες παραλίες, την πανέμορφη ύπαιθρο και τους χαμηλούς και ποιοτικούς ρυθμούς ζωής, αποτελούν ιδανικό πακέτο για προσέλκυση ξένων εταιρειών, είπε.

Επεσήμανε επίσης πως με τη δημιουργία έργων υποδομής, ξενόγλωσσων σχολείων και τη δημιουργία επιλογών διασκέδασης η Πάφος θα συνεχίσει να αποτελεί ένα ελκυστικό προορισμό για ξένες εταιρείες και εξέφρασε την πεποίθηση με την ολοκλήρωση της Μαρίνας και άλλων έργων υποδομής υπέρ-τοπικής σημασίας θα αποτελεί αξιοζήλευτο προορισμό για πολλούς δυνητικούς επενδυτές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση