ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπ. Γεωργίας: Xορηγία σε οργανώσεις προστασίας ζώων και καταφύγια

H κατανομή της κρατικής χορηγίας θα γίνει με βάση συγκεκριμένα κριτήρια

ΚΥΠΕ

Ετήσια και έκτακτη κρατική χορηγία σε οργανώσεις προστασίας ζώων παρέχει το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος βάσει του ολοκληρωμένου πλαισίου για την προστασία και ευημερία των ζώων που έχει διαμορφώσει και εφαρμόζει.
 
Το Υπουργείο Γεωργίας αναφέρει ότι «αποσκοπώντας στη στήριξη του πολύτιμου έργου που επιτελούν οι οργανώσεις προστασίας ζώων και τα καταφύγια ζώων από την 1η Ιουνίου 2021 παραλαμβάνει αιτήσεις για παραχώρηση ετήσιας χορηγίας σε εγκεκριμένες οργανώσεις προστασίας ζώων και καταφύγια ζώων».
 
Προσθέτει ότι «η κατανομή της κρατικής χορηγίας θα γίνει με βάση συγκεκριμένα κριτήρια που σχετίζονται με το μέγεθος, την οικονομική ευρωστία και το εύρος των δραστηριοτήτων κάθε μιας οργάνωσης/καταφυγίου».
 
Επιπρόσθετα, «για δεύτερη συνεχή χρονιά και στη βάση απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, θα παραχωρηθεί έκτακτη κρατική χορηγία αποκλειστικά για καταφύγια, τα οποία λειτουργούν εγκεκριμένες οργανώσεις προστασίας ζώων».
 
Όπως αναφέρει το Υπουργείο Γεωργίας, «σκοπός της έκτακτης χορηγίας είναι να βοηθηθούν τα καταφύγια να αναβαθμίσουν τις εγκαταστάσεις τους και να βελτιώσουν τις συνθήκες κράτησης των ζώων, στοχεύοντας στην εφαρμογή της νέας νομοθεσίας που εγκρίθηκε προ διετίας, με την οποία καθορίστηκαν κριτήρια για βελτίωση των συνθηκών ευημερίας και προστασίας των ζώων σε καταφύγια, ξενοδοχεία, εκτροφεία και υποστατικά προσωρινής φύλαξης».
 
Νοείται ότι οργανώσεις οι οποίες έλαβαν την έκτακτη κρατική χορηγία κατά το προηγούμενο έτος δεν δύνανται να τη διεκδικήσουν για δεύτερη φορά.
 
Τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίας ορίζεται η 31/08/2021.
 
Η παραλαβή αιτήσεων θα γίνεται μόνο από το αρχείο των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών στην Αθαλάσσα, στη Λευκωσία.
 
Το έντυπο της αίτησης το οποίο περιλαμβάνει και πληροφορίες για τα απαιτούμενα έγγραφα/στοιχεία που πρέπει να συνοδεύουν την αίτηση, είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση