ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Αρχής Λιμένων Κύπρου και Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Δελτίο Τύπου

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας υπογράφτηκε την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022 Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Αρχής Λιμένων Κύπρου και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Το Μνημόνιο υπέγραψαν εκ μέρους της Αρχής ο Πρόεδρος της Δρ Αντώνης Στ. Στυλιανού και εκ μέρους του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ο Πρύτανης του Καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας, στην παρουσία αντιπροσωπείας της Αρχής Λιμένων Κύπρου υπό τον Γενικό της Διευθυντή και των Ανώτερου Αντιπρύτανη και της Κοσμητείας της Σχολής Νομικής από πλευράς του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δυο φορέων αφορά στην δημιουργία και προώθηση μιας πολυεπίπεδης συνεργασίας μεταξύ της Αρχής Λιμένων Κύπρου και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας που στοχεύουν στην διεύρυνση της επιστημονικής, εκπαιδευτικής και άλλης συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων.

Σε δηλώσεις του κατά την τελετή υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας, ο Πρόεδρος της Αρχής Λιμένων Κύπρου Δρ Αντώνης Στ. Στυλιανού δήλωσε τα ακόλουθα:

«Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Αρχής Λιμένων Κύπρου και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας αποτελεί την πρώτη τέτοια πράξη μεταξύ της Αρχής που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ημικρατικούς Οργανισμούς του Τόπου μας και ενός εκ των κορυφαίων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας μας. Η Αρχή Λιμένων Κύπρου χαιρετίζει την συνομολόγηση του εν λόγω Μνημονίου και παραμένει πιστή στην εξωστρέφεια που την διακατέχει, δημιουργώντας, παράλληλα τους αναγκαίους δεσμούς μεταξύ των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων του Τόπου μας και οργανισμών δημοσίου δικαίου που επωφελούν όλους. Είμαστε ιδιαίτερα θετικοί, πάντοτε, στην περαιτέρω ενίσχυση του ρόλου του Οργανισμού μας και τις ευκαιρίες που μπορούμε να επιτύχουμε μέσω των δράσεων και δραστηριοτήτων που προνοούνται στο Μνημόνιο.»

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας ανέφερε σχετικά:

«Ως Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, κατατασσόμενο ανάμεσα στα καλύτερα 501-600 πανεπιστήμια του κόσμου, σύμφωνα με το Times Higher Education World University Rankings 2023, στοχεύουμε πάντοτε, στο πλαίσιο του Τετραγώνου της Γνώσης,  στην διασύνδεση μας με την αγορά εργασίας και την κοινωνία , μέσω τέτοιων Μνημονίων με σημαντικότατους φορείς που υποβοηθούν τον ρόλο που επιτελούμε. Η υλοποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας με την Αρχή Λιμένων Κύπρου προφανώς θα είναι ιδιαίτερα επωφελής τόσον για τους φοιτητές και φοιτήτριές μας όσον και για το ακαδημαϊκό μας προσωπικό που θα μπορεί να διαδράσει με τέτοιους φορείς που επιτελούν ιδιαίτερα σημαντικό έργο και προσφέρουν ευκαιρίες συνεργασίας ως αυτές προβλέπονται στο Μνημόνιο και άπτονται της πρακτικής άσκησης των φοιτητών και φοιτητριών, της αναβάθμισης της μάθησης μέσω της διάδρασης με την αγορά εργασίας, της εφαρμοσμένης έρευνας και της καινοτομίας, και τέλος της προσφοράς στην κοινωνία»

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση