ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πατάτες τέλος για τα McDonald’s της Ρωσίας

Ξέμειναν από τηγανητές πατάτες τα ρωσικά McDonald’s - Μέχρι το φθινόπωρο απομακρύνονται από το μενού

Kathimerini.gr

Ξέμειναν από τηγανητές πατάτες ορισμένα εστιατόρια της αλυσίδας fast food «Tasty and that’s it», η οποία πλέον λειτουργεί τα εστιατόρια της McDonald’s στη Ρωσία, έπειτα από την αποχώρηση της πολυεθνικής από τη χώρα.

Η απόφαση της εταιρείας να αφαιρέσει τις τηγανητές πατάτες από το μενού της οφείλεται στις ελλείψεις που σημειώνονται στην κατάλληλη ποικιλία πατάτας. Οι πελάτες της θα πρέπει να τρώνε τα burgers και τα nuggets τους χωρίς τηγανητές πατάτες μέχρι το φθινόπωρο, σύμφωνα με το BBC.

Υπενθυμίζεται ότι τα McDonald’s αποχώρησαν από τη Ρωσία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εισβολή στην Ουκρανία. Η πολυεθνική πούλησε τα εστιατόριά της σε έναν Ρώσο επιχειρηματία και τον Ιούνιο πολλά από τα καταστήματα άνοιξαν ξανά με το όνομα «Vkusno i Tochka», που θα μπορούσε να μεταφραστεί στα ελληνικά ως «Νόστιμο, τελεία και παύλα».

Όμως ένα μήνα μετά το άνοιγμα, ένα από τα βασικά στοιχεία του μενού βρίσκεται σε έλλειψη. Η εταιρεία αποδίδει το πρόβλημα στο γεγονός ότι η σοδειά του 2021 ήταν κακή για την ποικιλία πατάτας που χρησιμοποιεί.

Η αλυσίδα fast food προσπάθησε να προμηθευτεί πατάτες από Ρώσους παραγωγούς, ενώ δεν κατάφερε να λύσει το πρόβλημα ούτε με εισαγωγές.

Στη Ρωσία έχουν επιβληθεί κυρώσεις, οι οποίες προκαλούν προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού και αυξάνουν την ανεργία. Η ρωσική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί έως και 10% το 2022.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Money Review: Τελευταία Ενημέρωση