ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πριν πέντε χρόνια, ο Elon Musk εκτόξευσε ένα αυτοκίνητο στο διάστημα

Πού είναι τώρα;

Money Review

6 Φεβρουαρίου 2018

Ο πύραυλος Falcon Heavy της SpaceX κάνει το παρθενικό του ταξίδι. «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για τη σημερινή μέρα. Είμαι πραγματικά υπερήφανος για την ομάδα της SpaceX. Έκαναν εκπληκτική δουλειά δημιουργώντας τον πιο προηγμένο πύραυλο του κόσμου και τον μεγαλύτερο πύραυλο του κόσμου», δηλώνει ο CEO της Tesla, Elon Musk μετά την εκτόξευση.

Πραγματικά, με ύψος όσο ένας ουρανοξύστης 23 ορόφων, ο Falcon Heavy είναι ένας τεράστιος πύραυλος, αλλά και ο πρώτος μιας νέας γενιάς επαναχρησιμοποιούμενων πυραύλων.

Περίπου 100.000 άτομα είχαν συγκεντρώθηκαν στη Φλόριντα για να παρακολουθήσουν την εκτόξευση, μεταξύ των οποίων και ο φημισμένος αστροναύτης του Apollo 11, Buzz Aldrin, ο οποίος είδε τον Falcon Heavy να εκτοξεύεται από την ίδια βάση που είχε χρησιμοποιήσει και εκείνος για το ταξίδι του στο φεγγάρι το 1969.

Η δοκιμαστική αυτή πτήση είχε ένα άκρως ασυνήθιστο φορτίο. Ο Elon Musk έστειλε στο διάστημα και έθεσε σε τροχιά ένα κόκκινο αυτοκίνητο Tesla που ανήκε στον ίδιο. 

Στη θέση του οδηγού κάθεται ο Starman, μία κούκλα με στολή αστροναύτη που έχει πάρει το όνομά της από το ομώνυμο τραγούδι του David Bowie, με το ένα χέρι στο τιμόνι.

Οι λέξεις «Don’t Panic» είναι γραμμένες στο ταμπλό, σε μία αναφορά στο βιβλίο του Douglas Adams «The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy» και στο ηχοσύστημα του αυτοκινήτου παίζει ξανά και ξανά το τραγούδι του Bowie «Space Oddity». 

Πού βρίσκεται σήμερα ο Starman; Ακριβώς πέντε χρόνια από την εκτόξευσή του, απέχει 327.526.841 χιλιόμετρα από τη γη. Το Tesla που κάποτε οδηγούσε ο Elon Musk έχει υπερβεί την εργοστασιακή εγγύηση των 36.000 μιλίων κατά 70.024 φορές.

 

 

Το αυτοκίνητο έχει ταξιδέψει τόσο μακριά ώστε εάν κινούνταν στη γη, θα είχε περάσει από όλους τους δρόμους του πλανήτη 63 φορές.

Και εάν η μπαταρία του αυτοκινήτου δουλεύει ακόμα, μάλλον ο Starman έχει βαρεθεί το «Space Oddity», καθώς το έχει ακούσει 495.924 φορές. 

Θα πέσει στη γη;

Το κόκκινο Tesla θα πλησιάσει στη γη για πρώτη φορά το 2091. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς επιστημόνων, τα επόμενα ένα εκατομμύριο χρόνια έχει 6% πιθανότητες να πέσει στη γη, ενώ σε βάθος τριών εκατομμυρίων ετών, οι πιθανότητες αυξάνονται στο 10%. 

 

 

Ο αστροφυσικός Hanno Rein του Πανεπιστημίου του Τορόν το υπολόγισε ότι το Roadster θα πέσει στη Γη, την Αφροδίτη ή τον Ήλιο σε περίπου 10 εκατ. χρόνια. 

Πάντως, ακόμα και εάν το αυτοκίνητο πέσει στη Γη, δεν υπάρχει κίνδυνος, αφού το πιθανότερο είναι ότι θα καεί καθώς θα μπαίνει στην ατμόσφαιρα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Money Review: Τελευταία Ενημέρωση