ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ανακάμπτουν για δεύτερη συνεδρίαση

Το χρηματιστήριο στο Λονδίνο άνοιξε με άνοδο 5%, ενώ στις 10:24 ώρα Κύπρου κατέγραψε κέρδη 4,33%. Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 5,46%.

ΑΜΠΕ

Άλμα για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση κατέγραψαν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών, καθώς μια σειρά από δημοσιονομικά και νομισματικά μέτρα στήριξης προσέλκυσαν και πάλι τους επενδυτές στις χρηματιστηριακές αγορές ύστερα από ημέρες ρευστοποιήσεων λόγω των ενδείξεων ότι ο κόσμος οδεύει προς μια βαθιά ύφεση εξαιτίας του κορωνοϊού.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 4,9% στις 10:14 ώρα Κύπρου.

Οι μετοχές των εταιριών ταξιδιών και αναψυχής σημείωσαν άλμα 7,6% σε μια απρόσμενη κίνηση, καταγράφοντας τα υψηλότερα κέρδη μεταξύ των βασικών ευρωπαϊκών κλάδων, ενώ οι μετοχές των εταιριών ενέργειας ενισχύθηκαν κατά 7,3% χάρη στην ανάκαμψη των τιμών πετρελαίου.

Οι τραπεζικές μετοχές σημείωσαν άνοδο 4,2% από τα χαμηλό τριών δεκαετιών στο οποίο είχαν υποχωρήσει, αφού η κεντρική τράπεζα της Βρετανίας ακολούθησε το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών και ανέστειλε τα τεστ αντοχής για το 2020.

Σε κάθε περίπτωση, ο δείκτης STOXX 600 οδεύει για τον χειρότερο μήνα του από τον Οκτώβριο του 1987 καθώς η ταχεία εξάπλωση του κορωνοϊού ανάγκασε πολλές χώρες να επιβάλουν καθεστώς καραντίνας.

Το χρηματιστήριο στο Λονδίνο άνοιξε με άνοδο 5%, ενώ στις 10:24 ώρα Κύπρου κατέγραψε κέρδη 4,33%. Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 5,46%. Οι ιταλικές μετοχές σημείωναν υποαπόδοση έναντι των άλλων μεγάλων χρηματιστηριακών αγορών καθώς ο αριθμός των νεκρών στη χώρα από την COVID-19 ξεπέρασε αυτόν της Κίνας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΑΜΠΕ

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση