ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΗΠΑ: Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου για τη Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα

Mετά και τις αναταράξεις που συνεχίστηκαν σήμερα στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές

Kathimerini.gr

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν συγκάλεσε τη συνάντηση των κορυφαίων ρυθμιστικών αρχών του χρηματοπιστωτικού τομέα των ΗΠΑ, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, σε μια περίοδο κατά την οποία εντείνονται οι ανησυχίες για το τραπεζικό σύστημα μετά και τις αναταράξεις που συνεχίστηκαν σήμερα στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές και λίγες ώρες μετά τη «βουτιά» της μετοχής της Deutsche Bank.

Σημειώνεται ότι δεν αναφέρθηκε ο χρόνος για τη συνεδρίαση του λεγόμενου Συμβουλίου Εποπτείας Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (FSOC), ενός φορέα που εποπτεύεται από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ οι συζητήσεις θα είναι κλειστές για το κοινό, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Τα μέλη του FSOC περιλαμβάνουν τους επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, της Ομοσπονδιακής Εταιρείας Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC) και πολλών άλλων ρυθμιστικών οργανισμών.

Οι σημερινές εξελίξεις με τη βουτιά έως και 15% της μετοχής της Deutsche Bank και με την εκτίναξη του κόστους ασφάλισης έναντι του ενδεχόμενου χρεοκοπίας μαρτυρούν ότι οι εντάσεις στον τραπεζικό τομέα δεν έχουν περάσει.

Με πληροφορίες από Bloomberg και ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση