ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:56
 

Αδυνατεί να καταβάλει τους μισθούς των εργαζομένων η «Ζήνων»

Την Τετάρτη οι εργαζόμενοι θα μεταβούν στα Υπουργεία Μεταφορών και Εργασίας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στα Υπουργεία Μεταφορών και Εργασίας μεταβαίνουν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι της εταιρείας λεωφορείων «Ζήνων» Λάρνακας ζητώντας τη στήριξη τους και την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα μεταξύ Υπουργείου Μεταφορών και εταιρείας.

Σε δηλώσεις του ο Νίκος Κολιανδρής, Γραμματέας του Σωματείου Μεταφορών της ΣΕΚ Λάρνακας ανέφερε ότι «σήμερα οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για συνάντηση που πραγματοποιήσαμε το πρωί με την εταιρεία «Ζήνων». Φαίνεται ότι δεν υπάρχει διέξοδος και λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και η εταιρεία, όπως μας έχει αναφέρει, αδυνατεί να καταβάλει τους μισθούς του προσωπικού».

Πρόσθεσε πως «φαίνεται καθαρά ότι αυτή δεν είναι μια εργατική διαφορά με τον εργοδότη, είναι διαφορές που χρονίζουν, δηλαδή της εταιρείας με το Υπουργείο Μεταφορών. Εμείς τους καλούμε για ακόμα μια φορά να λύσουν αυτές τις μεταξύ τους διαφορές, γιατί στη μέση είναι ο εργαζόμενος, θυματοποιείται το προσωπικό της εταιρείας και το αποτέλεσμα είναι αυτό που αντιμετωπίζουμε σήμερα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κολιανδρής είπε πως «στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, αποφασίστηκε όπως συνεχιστεί η απεργία και αύριο το πρωί εργαζόμενοι και Συντεχνίες θα μεταβούν στα Υπουργεία Μεταφορών και Εργασίας».

Ερωτηθείς ποια είναι η λύση που προτείνουν οι Συντεχνίες για το πρόβλημα, είπε πως «πρέπει το Υπουργείο Μεταφορών και η εταιρεία «Ζήνων» να βρουν εκείνες τις λύσεις ώστε να διευθετηθούν τα οικονομικά ζητήματα και οι διαφορές που έχουν μεταξύ τους. Το προσωπικό εργάστηκε κανονικά ολόκληρο το μήνα και αυτό που περιμένει είναι το αυτονόητο, δηλαδή να του καταβληθεί ο μισθός».

Σε άλλη ερώτηση ο κ. Κολιανδρής απάντησε πως οι Συντεχνίες δεν μπορούν να αναλύσουν τις διαφορές μεταξύ Υπουργείου και εταιρείας ούτε να πουν ποια πλευρά έχει δίκαιο και ποια άδικο. «Σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορούμε εμείς να τοποθετηθούμε στο ερώτημα ποιος φέρει ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί» και δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες των διαφορών των δύο πλευρών αφού κανένας δεν μας έχει ενημερώσει επίσημα.

Είπε ακόμα ότι «αυτό που ζητάμε είναι το αυτονόητο. Με καλή θέληση οι δύο πλευρές πρέπει να συνομιλήσουν και να τα βρουν μεταξύ τους. Επίσης θέλουμε όπως τα συμφωνηθέντα που υπάρχουν με την εταιρεία να υλοποιηθούν μεταξύ των οποίων η καταβολή στους εργαζόμενους των διαφόρων Ταμείων, όπως Ευημερίας και Προνοίας, τα οποία δεν έχουν καταβληθεί από τον Φεβρουάριο. Ακόμα ζητούμε να καταβάλλονται κανονικά κάθε μήνα οι μισθοί του προσωπικού».

Πρόσθεσε επίσης ότι «από τη στιγμή που επίσημα το Υπουργείο Μεταφορών και η εταιρεία «Ζήνων» ενημερώσουν ότι έχει εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα», οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στην εργασία τους και επανέλαβε ότι «πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή, η λύση μεταξύ των δύο πλευρών για να σταματήσουν οι εργαζόμενοι να είναι τα θύματα της υπόθεσης».

Σε άλλη ερώτηση ο κ. Κολιανδρής απάντησε πως «αύριο οι εργαζόμενοι θα μεταβούν στα Υπουργεία Μεταφορών και Εργασίας ζητώντας τη στήριξη τους και τα καλούμε να προσφέρουν τις καλές τους υπηρεσίες ώστε να λυθεί το πρόβλημα».

Το Υπ. Μεταφορών αναμένει απαντήσεις από την εταιρεία «Ζήνων» 

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών Σταύρος Μιχαήλ εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέχρι Τετάρτη το Υπουργείο θα λάβει από την εταιρεία «Ζήνων» ξεκάθαρες απαντήσεις, σε ό,τι αφορά το τι δέον γενέσθαι με τις δημόσιες μεταφορές στην επαρχία Λάρνακας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που μεταδίδει το ΓΤΠ, ο κ. Μιχαήλ σε δηλώσεις του για το θέμα της απεργίας στην εταιρεία λεωφορείων «Ζήνων», ανέφερε ότι ζήτησε από τους εκπροσώπους της εταιρείας να εξηγήσουν τους λόγους, οι οποίοι οδήγησαν στην απεργία, σε συνάντηση που είχε την Τρίτη με το Δ.Σ. της εταιρείας.

Το Δ.Σ. της εταιρείας, πρόσθεσε, υπέβαλε κάποια αιτήματα προς το Υπουργείο, το οποίο έδωσε τις ενδεικνυόμενες απαντήσεις καλώντας παράλληλα την εταιρεία να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για άρση της απεργίας.

Το Δ.Σ. της εταιρείας θα συγκαλέσει, ανέφερε ο κ. Μιχαήλ, έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο για να λάβει τις ανάλογες αποφάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ισχυρό μήνυμα στήριξης του Θεσμού των Επιτρόπων Διοικήσεως

«Η αναφορά στις αρχές της Βενετίας δεν πρέπει να είναι επιλεκτική... Θεωρείται ότι η Επίτροπος πληρεί ...»
Doros  |  19:15

Νέο Audi Q7 TFSI e quattro: plug-in hybrid με πολυτέλεια και χώρους

«Γίνεται να κάνετε παρουσίαση με μια μόνο φωτο? Τί σας εμποδίζει αφού το κάνετε, να το κάνετε σωστά?»
Tony  |  07:59

Η τρίτη επιλογή της Λευκωσίας

«Εξαιρετικό το άρθρο σας. Μακάρι να το διαβάσουν οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες του τόπου!»
Σάββας Σάββα  |  17:10

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X