ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΗΚ: Έτσι θα γίνει η διόρθωση για τα λάθη στους λογαριασμούς

Χιλιάδες καταναλωτές έσπευσαν να διορθώσουν το αναγραφόμενο ποσό- μικρή μείωση στο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας τον Αύγουστο

Της Μαρίας Ηρακλέους

Της Μαρίας Ηρακλέους

Από την στιγμή που διαπιστώθηκαν λάθη στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, ο οργανισμός δέχθηκε χιλιάδες μηνύματα στο viber και το whatsapp και email με φωτογραφίες και αριθμούς μετρητών, από πανικόβλητους καταναλωτές που επιχείρησαν να δηλώσουν το πρόβλημα στον δικό τους λογαριασμό. Αρκετές ήταν και οι κλήσεις στον κέντρο τηλεξυπηρέτησης χρηστών δικτύου 1800. Σε αρκετές περιπτώσεις καταναλωτές δεν βρήκαν ανταπόκριση στο αίτημα τους. Την ίδια ώρα, η πλειοψηφία όσων κατάφεραν  τελικά να επικοινωνήσουν με τον αρμόδιο λειτουργό, διαπίστωσαν ότι είχαν τελικά στα χέρια τους τον σωστό λογαριασμό.

Υπήρχαν δε και περιπτώσεις που καταναλωτές έστειλαν φωτογραφία του μετρητή της Υδατοπρομήθειας αντί της ΑΗΚ. Όπως περιέγραψε η εκπρόσωπος τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου, οι καταναλωτές τελούν σε κατάσταση πανικού. Και αυτό είναι κάτι που αποδίδεται στην δραματική αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας σε σχέση με πέρσι, σε επίπεδα που αγγίζουν το 70%. «Είναι σημαντικό ο κόσμος να καταλάβει ότι είναι ένας μικρός αριθμός συγκριτικά με το σύνολο των λογαριασμών, που έχουν εκδοθεί με υπολογισμό ο οποίος έγινε σύμφωνα με την περσινή τους κατανάλωση. Βεβαίως θα διορθωθούν και θα σταλθούν οι σωστοί» σημείωσε.

Μέχρι 10 χιλιάδες

Επομένως, οι λογαριασμοί είναι όντως αυξημένοι- πλην όμως, σωστά καταγραμμένοι. Τουλάχιστον οι περισσότεροι. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι λογαριασμοί με κοστολόγηση βάσει υπολογισμού της κατανάλωσης και όχι ακριβούς μέτρησης, δεν ξεπερνούν τους 10 χιλιάδες. Από εκεί και πέρα, τόνισε ότι ο επόμενος λογαριασμός θα καλύψει την διαφορά που προέκυψε, είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω. Και η διόρθωση θα γίνει ακόμα και αν δεν δηλωθεί το λάθος στον λογαριασμό, τονίζει η κα Παπαδοπούλου. Οπότε δεν χρειάζεται να επικοινωνούν οι καταναλωτές με την ΑΗΚ, πέραν των περιπτώσεων που διαπιστώσουν μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση των κιλοβατόρων σε σχέση με τους υπολογισμούς και σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή κατανάλωση.

Η επιδότηση των αυξήσεων

Στο μεταξύ αυτόν τον μήνα η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος είναι μειωμένη κατά 1% σε σχέση με τον Ιούλιο, λόγω της μείωσης της τιμής του πετρελαίου. Φυσικά σε σχέση με πέρσι η αύξηση είναι 70%. Αναφερόμενη στην επιδότηση της αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος από την Κυβέρνηση στους επόμενους λογαριασμούς, η κα Παπαδοπούλου εξήγησε ότι με την εφαρμογή της επιδότησης, αν κάποιος κάνει 800 και περισσότερες κιλοβατώρες κατανάλωση σε μια διμηνία, τότε το κράτος θα του επιστρέψει 65 ευρώ. Σημείωσε ότι η επιδότηση θα γίνεται κλιμακωτά και αφορά στην αύξηση της τιμής του καυσίμου που προκύπτει από τον Ιούνιο και μετά, ενώ υπενθύμισε ότι οι πρώτες 400 κιλοβατώρες επιχορηγούνται 85% της αύξησης της τιμής του καυσίμου από τον Ιούνιο, 75% οι επόμενες 200 και οι επόμενες 50%. Άρα η κατανάλωση που ξεπερνά τις 800 κιλοβατώρες δεν θα επιχορηγείται. Υπενθυμίζεται ότι η επιχορήγηση θα καταβάλλεται στην ΑΗΚ και στο τιμολόγιο που θα λαμβάνει ο πολίτης θα καταγράφεται η αρχική τιμή, η επιχορήγηση του κράτους και το ποσό που θα καταβάλλει ο πολίτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση