ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αναβλήθηκε η έγκριση προϋπολογισμών σε Ανοικτό Πανεπιστήμιο και ΟΝΕΚ

Οι Βουλευτές θέλησαν να επανεξετάσουν κονδύλια που παρέχονται σε εργαζομένους για επιπρόσθετη αφάλιση υγείας πέραν του ΓεΣΥ

ΚΥΠΕ

Αναβλήθηκε η έγκριση των προϋπολογισμών του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ) από την Ολομέλεια της Βουλής, αφού η βουλευτές θέλησαν να επανεξετάσουν κονδύλια που παρέχονται στους εργαζόμενους για επιπρόσθετη ασφάλισης υγείας πέραν του ΓΕΣΥ.

Κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού  του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, ο βουλευτής Λεμεσού Ανδρέας Θεμιστοκλέους υπέβαλε προφορική τροπολογία, ώστε να αποκοπεί κονδύλι συμπληρωματικών παροχών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους υπαλλήλους του Πανεπιστημίου.

Συγκεκριμένα ο Γενικός Ελεγκτής σε έλεγχο στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο είχε εντόπισε κονδύλι ύψους €135.499 ως συμπληρωματική παροχή για κάλυψη από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου μέρους του ποσού που απαιτείται για την παροχή υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στο προσωπικό, επιπρόσθετα προς το κονδύλι που αφορά στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που προσφέρεται μέσω του ΓΕΣΥ.

Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι αν ένας δημόσιος υπάλληλος που είναι ενταγμένος στο ΓΕΣΥ θέλει ιδιωτική ασφάλιση υγείας  θα πρέπει να πληρώνει ο ίδιος και όχι να έχει την απαίτηση να πληρώνει το κράτος. Πρόσθεσε ότι το κονδύλι αυτό θα πρέπει να καταργηθεί για να πάρουν το μήνυμα όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ ανέφερε ότι θα τοποθετηθεί ανάλογα και όταν έρθει ο προϋπολογισμός του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Παύλος Μυλωνάς ανέφερε ότι ο Γενικός Ελεγκτής έχει έντονες απόψεις για το θέμα και ζήτησε να δουν οι συνάδελφοι τις εισηγήσεις του και αν υπάρχει «λίπος» αυτό να μαζευτεί από τη Βουλή.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης, ζήτησε να αναβληθεί το θέμα του προϋπολογισμού του Ανοικτού Πανεπιστημίου, ώστε να το εξετάσουν καλύτερα και να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια της ερχόμενης Πέμπτης, πρόταση που έγινε δεκτή από το σώμα.

Παράλληλα οι βουλευτές συμφώνησαν όπως αναβληθεί και η ψήφιση του προϋπολογισμού του ΟΝΕΚ , που αντιμετωπίζει ανάλογο πρόβλημα. Συγκεκριμένα ο Γενικός Ελεγκτής είχε εντοπίσει κονδύλι ύψους €40.000 ως συμπληρωματική παροχή για κάλυψη από τον ΟΝΕΚ μέρους του ποσού που απαιτείται για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στο προσωπικό του ΟΝΕΚ, επιπρόσθετα από το κονδύλι που αφορά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που προσφέρεται μέσω του ΓΕΣΥ. 

Εξάλλου, αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του Ανοικτού Πανεπιστημίου, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσανθος Σαββίδης έθιξε το θέμα της ενοικίασης από το Πανεπιστήμιο κτηριακών εγκαταστάσεων, των οποίων οι ιδιοκτήτες είναι Άραβες που έλαβαν χρυσά διαβατήρια. Εξέφρασε την ελπίδα το Πανεπιστήμιο να αποκτήσει κάποια στιγμή ιδιόκτητες εγκαταστάσεις.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε τους προϋπολογισμούς του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, του Δημοσιονομικού Συμβουλίου και της Εθνικής Αρχής Παιγνίων και Εποπτείας Καζίνου Κύπρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση