ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:02
 

Αναβλήθηκε η ψηφοφορία για το Ταμείο Υδρογονανθράκων

Για 15 ημέρες ώστε να συζητηθούν οι τροπολογίες που κατατέθηκαν.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Αναβλήθηκε για 15 ημέρες η συζήτηση και ψηφοφορία για το νομοσχέδιο και τους κανονισμούς για το Ταμείο Υδρογονανθράκων ώστε να συζητηθούν οι τροπολογίες που κατατέθηκαν.
 
Την αναβολή αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής μετά από συζήτηση.

Στο πλαίσιο της συζήτησης της αναβολής, Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης είπε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, ζήτησε όπως το νομοσχέδιο ψηφιστεί είτε σήμερα, είτε την άλλη εβδομάδα.
 
Ανακοινώνοντας την 15ημερη αναβολή, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε πως αν καταστεί ανάγκη θα συνέλθει η Ολομέλεια και την ερχόμενη εβδομάδα.  Η ψήφιση του νομοσχεδίου ζητήθηκε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για ειδικούς πολιτικούς λόγους, που γνωρίζουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα από τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, είπε επίσης ο κ. Συλλούρης.
 
Το νομοσχέδιο ρυθμίζει τη θέσπιση νομοθετικού πλαισίου για τη σύσταση και λειτουργία του Εθνικού Ταμείου Επενδύσεων (ΕΤΕ), το οποίο συστάθηκε δυνάμει των διατάξεων του περί της Δημοσιονομικής Ευθύνης και του Δημοσιονομικού Πλαισίου Νόμου και οι κανονισμοί τις διατάξεις του περί της Δημοσιονομικής Ευθύνης και του Δημοσιονομικού Πλαισίου Νόμου που προβλέπουν για τις χρηματοοικονομικές ροές που προέρχονται κυρίως από την εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Εισήγηση του Πρόεδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου να ψηφιστεί η τροπολογία που κατέθεσε το κόμμα του, με την οποία όπως είπε συμφωνούσε η πλειοψηφία των κομμάτων και να μείνουν για περαιτέρω συζήτηση οι κανονισμοί και με τις τροπολογίες, «δεν πέρασε» και έτσι δόθηκε η αναβολή.
 
Η τροπολογία ΔΗΣΥ προβλέπει ότι δεν χρησιμοποιούνται χρήματα του ταμείου για το δημόσιο χρέος, αλλά τα χρήματα του ταμείου θα μείνουν για τις μελλοντικές γενιές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Η τραγωδία στην Τουρκία, η αλληλεγγύη της Ελλάδας και ίσως μια ευκαιρία

«Ούτε πρόκειται να εκτίμησει ο τάγιπ .... Πάντως και δεν ξέρετε πως μιλά για τον δυτικό πολιτισμό ... ...»
Ούτε ένα στο εκατομμυρίο  |  17:41

Ψηφίστηκε ο νόμος για τις εξώσεις

«Διερωτώμαι για την αδιαφορία δεκαετιών, που οι Νομοθέτες μας ανέχονταν την διάκριση της διαφορετικής ...»
YIANNOULIS  |  10:55

Είναι εφικτή η βελτίωση της οδικής νοοτροπίας;

«Το ταχυδρομείο στην Αραδίππου στη Λάρνακα βρίσκεται πάνω στα φώτα τροχαίας. Συνέχεια είναι σταθμευμένα ...»
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ  |  15:20

Η Τουρκία τρυπά στο «8» εξ ονόματος του ψευδοκράτους

«ΤΟΙΣ ΦΡΟΝΙΜΟΙΣ ........ ΟΛΙΓΑ !!!!»
YIANNOULIS  |  11:05

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X