ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αναβλήθηκε η συζήτηση του ν/σ για το δανεισμό προς τις επιχειρήσεις

Μόνο του ενός τρίτου των Μελών του σώματος χρειάζεται για το νομοσχέδιο που αφορά τις κυβερνητικές εγγυήσεις

Newsroom K

Αναβλήθηκε η συζήτηση του ν/σ για το δανεισμό προς τις επιχειρήσεις μέσω κρατικών εγγυήσεων ύψους 2 δισ. Ευρώ από τις τράπεζες για να δώσουν τονώσουν την ρευστότητα των επιχειρήσεων. Ωστόσο, η συζήτηση για την αναβολή των δόσεων των δανείων συνεχίζεται κανονικά.

Νωρίτερα

Μόλις δύο ώρες πριν τη ψήφιση των επίμαχων νομοσχεδίων που αφορούν την αναστολή της αποπληρωμής δόσεων δανείων στις τράπεζες, αλλά και της παραχώρηση δανείων 2 δισ. ευρώ με κυβερνητικές εγγυήσεις, ο Πρόεδρος της Βουλής ξεκαθαρίζει με σχετική του επιστολή προς τους Βουλευτές πως είναι αναγκαία η συμμετοχή όλων για το νομοσχέδιο που αφορά την εννιάμηνη αναστολή δόσεων.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εστάλη στους Βουλευτές και που την υπογράφει ο Γενικός Διευθυντής, Σωκράτης Σωκράτους εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, αναφέρονται τα εξής:

Κατά την ψηφοφορία για το πρώτο νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει για την έκδοση κυβερνητικών εγγυήσεων προς πιστωτικά ιδρύματα, δεν είναι αναγκαία η παρουσία όλων των βουλευτών, αλλά μόνο του ενός τρίτου των Μελών, ώστε να συνιστούν απαρτία. Παρακαλούνται οι βουλευτές να επικοινωνήσουν με τις ηγεσίες των κομμάτων τους αναφορικά με την παρουσία κατά τη συζήτηση του πρώτου νομοσχεδίου.

Όσον αφορά το δεύτερο νομοσχέδιο, που προβλέπει για τη λήψη έκτακτων μέτρων από χρηματοοικονομικούς οργανισμούς και εποπτικές αρχές, όλοι οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν με αλφαβητική σειρά. Κάθε βουλευτής που θα καλείται να ψηφίσει θα εισέρχεται από την είσοδο της ολομέλειας, θα ψηφίζει διά ανάτασης της χειρός και δήλωσης (υπέρ/κατά/αποχή) και θα εξέρχεται από διαφορετική έξοδο. Παρακαλούνται οι βουλευτές όπως μη εισέλθουν πριν από την ψηφοφορία αυτή εντός του κτιρίου της Βουλής, αλλά να βρίσκονται σε χώρους έξω από το κτίριο απ’ όπου θα κληθούν στο κινητό τους τηλέφωνο.

Υπενθυμίζεται πως, η ψήφιση των δύο νομοσχεδίων έχει οριστεί για τις 5 το απόγευμα της Κυριακής 29.03.2020

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X