ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αναγκαστικά Safepass στο Δημόσιο αλλιώς αναγκαστική άδεια

Όλοι οι υπάλληλοι θα πρέπει να προσέρχονται στην εργασία τους με προσκόμιση του απαιτούμενου πλέον αποδεικτικού

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Η πρόσβαση στο χώρο εργασίας στον δημόσιο τομέα προυποθέτει την κατοχή Safepass από τους εργαζόμενους και σε περίπτωση μη κατοχής του, θα αποκόπτεται μία ημέρα από την πληρωμένη άδειά τους και εννοείται πως, δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδός στην εργασία.

Την ίδια ώρα, επισημαίνεται ότι, η εργαστηριακή εξέταση ή η εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για Covid-19 θα πρέπει να διεξάγονται εκτός ωρών εργασίας.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Γενικού Διευθυντή του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργου Παντελή, που τιτλοφορείται "τα μέτρα για παρεμπόδιση εξάπλωσης του κορωνοιού Covid-19 για τον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα", υπογραμμίζεται πως, ο κρατικός και ευρύτερος κρατικός τομέα, οι Οργανισμοί Δημόσιου Δικαίου και οι Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης λειτουργούν με φυσική παρουσία όλων των εργαζόμενων και τερματίζονται οι ρυθμίσεις της εξ' αποστάσεως εργασία, εκτός και αν η αρμόδια αρχή αποφασίσει διαφορετικά.

Μεταξύ άλλων σημειώνεται στην εγκύκλιο ότι, όλοι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό, δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο και στις αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης δύναται να απουσιάζουν από την εργασία τους καθόλη τη διάρκεια ημέρα του εμβολιασμού τους δίχως να αφαιρείται από την άδεια ανάπαυσης και τις απολαβές του εργαζομένου. Αν πρόκεται για εμβολιασμό με εμβόλιο 2 δόσεων η πρόνοια ισχύει και για τις δύο ημέρες του εμβολιασμού.

Τέλος, τονίζεται στην εγκύκλιο πως, όλοι οι εργαζόμενοι οφείλουν να κατέχουν είτε αρνητική εργαστηριακή εξέταση PCR, είτε Rapid Test για Covid-19 με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών, είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού με τουλάχιστον τη μία δόση, είτε αποδεικτικό στοιχείο αποδέσμευσης λόγω νόσησης τους τελευταίους 6 μήνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση