ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αυτά είναι τα νέα σχέδια στήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων

Το νέο πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας, το οποίο στοχεύει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού.

Newsroom K

Ολοκληρώθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο στο οποίο τέθηκε σήμερα το νέο πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας που στοχεύει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού.  Πέντε είναι τα νέα σχέδια πακέτου στήριξης της οικονομίας όπως ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης. Το ύψος της επιδότησης των εισοδημάτων μέχρι τον Οκτώβριο θα αγγίζει τα 500 εκατ. ευρώ.

Τα νέα σχέδια, θα καλύπτουν την περίοδο από 13 Ιουνίου μέχρι 12 Οκτωβρίου.

Τις λεπτομέρειες σχετικά με το νέο πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας ανακοίνωσαν οι Υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κωνσταντίνος Πετρίδης και Ζέτα Αιμιλιανίδου, αντίστοιχα.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, «η πανδημία προκάλεσε παγκόσμιο σοκ. Συγκριτικά με άλλες χώρες η Κύπρος αντιμετώπισε με επιτυχία αυτή την κρίση. Δράσαμε έγκαιρα. Σε οικονομικό επίπεδο δράσαμε άμεσα και συντεταγμένα. Το συνολικό ύψος του προγράμματος της Κύπρου ανήλθε πάνω από τρια δις».

Το ύψος επιδότησης των εισοδημάτων στις τρεις φάσεις του Προγράμματος Στήριξης θα αγγίζει τα 500 εκατ. ευρώ, με τη συνολική στήριξη να αγγίζει 190 χιλιάδες πολίτες, 26 χιλιάδες επιχειρήσεις και 22 χιλιάδες αυτοεργοδοτούμενους.

Σύμφωνα με αυτά που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, υπάρχουν τέσσερα νέα σχέδια για στήριξη των εργαζομένων και επιχειρήσεων και ένα σχέδιο για στήριξη των ανέργων.

Πλέον, βάσει των ανακοινωθέντων, το ποσοστό μείωσης του κύκλου εργασιών της επιχείρησης θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο του 25% και ανά βάσει του κάθε σχεδίου φαίνεται ότι θα πρέπει να είναι από 35% και άνω. Την ίδια ώρα, δεν θα πρέπει να έχουν γίνει απολύσεις στις επιχειρήσεις, ενώ η βεβαίωση για μείωση του κύκλου των εργασιών μίας επιχείρησης θα πρέπει να είναι βεβαιωμένη από εγκεκριμένο λογιστή. Τα ανεργιακά επιδόματα επίσης, θα καταβάλλονται στις επιχειρήσεις και όχι απευθείας στους εργαζομένους.

 Το κόστος των Σχεδίων αυτών είναι περίπου 35 - 40 εκατ. ευρώ το μήνα, φτάνοντας αισίως το συνολικό κόστος να υπολογίζεται στα 150 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά της η Υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης ήταν να απλώνει το δίχτυ προστασίας προς τους εργαζόμενους οι οποίοι λόγω της πανδημίας αντιμετώπισαν πρόβλημα. Το πρώτο Σχέδιο αφορά τις Ξενοδοχειακές Μονάδες και τα τουριστικά καταλύματα.

 Το δεύτερο σχέδιο αφορά οικονομικές δραστηριότητες που επηρεάζονται άμεσα από τον τουρισμό, ή επηρεάζονται ή συνδέονται με τον τουρισμό, ή συνδέονται με δραστηριότητες που με βάση τα διατάγματα παραμένουν κλειστά. 

Tο σχέδιο ολοκληρώνεται τέλος Αυγούστου.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X