ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:55
 

Αναστασιάδου: Θα δώσουμε λύση στο πρόβλημα της «Ζήνων»

Οι εργαζόμενοι θυματοποιούνται χωρίς να ευθύνονται ανέφερε η Υπουργός Μεταφορών

Newsroom K

«Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε λύση στο πρόβλημα που παρουσιάστηκε, στην εταιρεία λεωφορείων «Ζήνων» και αυτό ακριβώς θα πράξουμε».

Αυτό επεσήμανε η Υπουργός Μεταφορών κα Βασιλική Αναστασιάδου, μετά από συνάντηση που είχε με τις Συντεχνίες που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στην εταιρεία.

«Κατανοούμε απόλυτα την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για τους εργαζόμενους, οι οποίοι θυματοποιούνται χωρίς να ευθύνονται», σημείωσε η κα. υπουργός. Το Υπουργείο, ανέφερε, έχει ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις του και έχει καταβάλει το ποσό που αντιστοιχεί στο μισθολόγιο των εργαζομένων.

«Για να μην παρατηρείται το φαινόμενο, να μην καταβάλλονται οι μισθοί στους εργαζόμενους, το υπουργείο είχε διαβουλευθεί και συμφωνήσει με την εταιρεία ως προς το ποσό που χρειάζεται, τόσο για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της προς τους εργαζόμενους, όσο και για τις άλλες τις υποχρεώσεις», πρόσθεσε.

Το Υπουργείο, τόνισε η κα Αναστασιάδου, εμβάζει το ποσό που αντιστοιχεί στο μισθολόγιο των εργαζομένων, πολύ πριν το τέλος του μήνα, για να είμαστε βέβαιοι ότι καταβάλλεται έγκαιρα στους εργαζόμενους. Ακολούθως, συμπλήρωσε, εμβάζεται το ποσό, που αντιστοιχεί στις άλλες υποχρεώσεις της εταιρείας.

Η εταιρεία, σημείωσε η κα υπουργός, έλαβε το ποσό, όπως και κάθε μήνα, δεν το κατέβαλε ωστόσο στους εργαζόμενους, κάτι που συνιστά ποινικό αδίκημα.

«Έχουμε καλέσει την εταιρεία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και σήμερα να αναμένουμε τις απαντήσεις της. Παράλληλα μελετούμε τις επιλογές που έχουμε στην διάθεση μας, αναλόγως φυσικά των απαντήσεων που θα λάβουμε από την εταιρεία. Είμαστε επίσης σε επαφή με τους νομικούς μας συμβούλους, για να λάβουμε γνωμάτευση ως προς τις επόμενες μας ενέργειες, εάν αυτό καταστεί αναγκαίο», επεσήμανε η κα υπουργός.

Καταλήγοντας, ξεκαθάρισε ότι εάν η εταιρεία καταβάλει τους μισθούς, ως οφείλει, οι εργαζόμενοι, θα επιστρέψουν άμεσα στις εργασίες τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X