ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αναστασιάδου: Θα δώσουμε λύση στο πρόβλημα της «Ζήνων»

Οι εργαζόμενοι θυματοποιούνται χωρίς να ευθύνονται ανέφερε η Υπουργός Μεταφορών

Newsroom K

«Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε λύση στο πρόβλημα που παρουσιάστηκε, στην εταιρεία λεωφορείων «Ζήνων» και αυτό ακριβώς θα πράξουμε».

Αυτό επεσήμανε η Υπουργός Μεταφορών κα Βασιλική Αναστασιάδου, μετά από συνάντηση που είχε με τις Συντεχνίες που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στην εταιρεία.

«Κατανοούμε απόλυτα την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για τους εργαζόμενους, οι οποίοι θυματοποιούνται χωρίς να ευθύνονται», σημείωσε η κα. υπουργός. Το Υπουργείο, ανέφερε, έχει ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις του και έχει καταβάλει το ποσό που αντιστοιχεί στο μισθολόγιο των εργαζομένων.

«Για να μην παρατηρείται το φαινόμενο, να μην καταβάλλονται οι μισθοί στους εργαζόμενους, το υπουργείο είχε διαβουλευθεί και συμφωνήσει με την εταιρεία ως προς το ποσό που χρειάζεται, τόσο για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της προς τους εργαζόμενους, όσο και για τις άλλες τις υποχρεώσεις», πρόσθεσε.

Το Υπουργείο, τόνισε η κα Αναστασιάδου, εμβάζει το ποσό που αντιστοιχεί στο μισθολόγιο των εργαζομένων, πολύ πριν το τέλος του μήνα, για να είμαστε βέβαιοι ότι καταβάλλεται έγκαιρα στους εργαζόμενους. Ακολούθως, συμπλήρωσε, εμβάζεται το ποσό, που αντιστοιχεί στις άλλες υποχρεώσεις της εταιρείας.

Η εταιρεία, σημείωσε η κα υπουργός, έλαβε το ποσό, όπως και κάθε μήνα, δεν το κατέβαλε ωστόσο στους εργαζόμενους, κάτι που συνιστά ποινικό αδίκημα.

«Έχουμε καλέσει την εταιρεία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και σήμερα να αναμένουμε τις απαντήσεις της. Παράλληλα μελετούμε τις επιλογές που έχουμε στην διάθεση μας, αναλόγως φυσικά των απαντήσεων που θα λάβουμε από την εταιρεία. Είμαστε επίσης σε επαφή με τους νομικούς μας συμβούλους, για να λάβουμε γνωμάτευση ως προς τις επόμενες μας ενέργειες, εάν αυτό καταστεί αναγκαίο», επεσήμανε η κα υπουργός.

Καταλήγοντας, ξεκαθάρισε ότι εάν η εταιρεία καταβάλει τους μισθούς, ως οφείλει, οι εργαζόμενοι, θα επιστρέψουν άμεσα στις εργασίες τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση