ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αναστέλλεται η 24ωρη απεργία των λιμενεργατών

Υπογράφηκε η νέα Συλλογική Σύμβαση - Τα βρήκαν εργοδοτική πλευρά και εργαζόμενοι

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τα βρήκαν τελικά εργοδοτική πλευρά και λιμενεργάτες, αφού μετά από εντατικές διαβουλεύσεις στο Υπουργείο Εργασίας, υπογράφηκε η νέα Συλλογική Σύμβαση και έτσι αναστέλλεται η 24ωρη απεργία των λιμενεργατών στα λιμάνια Λεμεσού - Λάρνακας.

Όπως ανέφεραν στο ΚΥΠΕ συντεχνιακές πηγές, η Συλλογική Σύμβαση που εκκρεμούσε, για την περίοδο 2018-2020, υπογράφηκε με τους εργοδότες - Σύνδεσμο Ναυτικών Πρακτόρων Κύπρου, Eurogate Container Terminal Limassol, DP World Limassol - μετά από πρωινή σύσκεψη των εμπλεκομένων, με τη Διεύθυνση του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας.

Μετά την εξέλιξη αυτή, οι λιμενεργάτες ανέστειλαν την προαναγγελθείσα για αύριο 24ωρη απεργία τους και η εργασιακή ειρήνη επανέρχεται στα λιμάνια Λεμεσού και Λάρνακας.

Για επιτυχή κατάληξη στο θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων για ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης των λιμενεργατών, κάνει εξάλλου λόγο, σε ανακοίνωση του, το Τμήμα Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας.

«Στη νέα Συλλογική Σύμβαση που υπογράφτηκε από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ενσωματώθηκε η συμφωνία που επιτεύχθηκε ενώπιον της Υπουργού Εργασίας στις 19 Ιουνίου 2019», προστίθεται.

Σημειώνεται δε ότι, «τόσο η εργοδοτική όσο και η συνδικαλιστική πλευρά, έχουν επιδείξει πνεύμα, σύνεσης και ευθύνης, σεβόμενοι τον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων και τα εργασιακά θέσμια, με κοινό σκοπό τη διατήρηση της εργατικής ειρήνης».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση