ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:09
 

Αναστολή μέτρων στην ΑΗΚ μετά από παρέμβαση Αναστασιάδη

Σε διάλογο από Δευτέρας ηγεσία και συντεχνίες ημικρατικού οργανισμού.

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Στην αναστολή των απεργιακών μέτρων που είχαν εξαγγελθεί για την ερχόμενη Δευτέρα, προχώρησαν οι τέσσερις συντεχνίες της Αρχής Ηλεκτρισμού. Η αποφυγή της μετωπικής σύγκρουσης ηγεσίας και εργαζομένων στην ΑΗΚ έγινε εφικτή μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τις ηγεσίες των συντεχνιών ΣΕΚ – ΠΕΟ – ΔΕΟΚ και ΠΑΣΥΔΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» από τον χώρο των συντεχνιών, την ερχόμενη Δευτέρα οι ηγεσίες της ΕΠΟΠΑΗ της ΣΗΔΗΚΕΚ της ΣΕΠΑΗΚ και της ΣΥΒΑΗΚ θα ξεκινήσουν διάλογο με την ηγεσία της ΑΗΚ πάνω στα θέματα που έχουν εγερθεί για τις μισθολογικές περικοπές στον δημόσιο τομέα. Εξέλιξη που αποδίδεται στα όσα φαίνεται να διημείφθησαν στη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Νίκος Αναστασιάδης φαίνεται να ζήτησε από τις πέντε συντεχνίες την αποτροπή των απεργιακών μέτρων με ταυτόχρονη έναρξη διαλόγου εντός της ΑΗΚ.

Οι συντεχνίες

Η απόφαση για αναστολή των απεργιακών μέτρων λήφθηκε μετά το μεσημέρι Παρασκευής και εφόσον η σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο είχε ολοκληρωθεί. Οι τέσσερις συντεχνίες της ΑΗΚ που θα συνεδρίαζαν μετά το μεσημέρι για να καταλήξουν στη μορφή των απεργιακών μέτρων άλλαξαν ρότα προφανώς μετά την ενημέρωση που είχαν από τις ηγεσίες ΣΕΚ και ΠΑΣΥΔΥ.

Η σύσκεψη στο Προεδρικό

Ο Νίκος Αναστασιάδης στη σύσκεψη που συγκάλεσε μετέφερε στις συντεχνίες την ευαισθησία που πρέπει να υπάρχει για τα απεργιακά μέτρα σε ουσιώδεις υπηρεσίες. Και οι δυο πλευρές, όπως ανακοινώθηκε, επαναβεβαίωσαν την ανάγκη υλοποίησης της συμφωνίας που υπάρχει από το 2004 σχετικά με τη ρύθμιση των απεργιών σε οργανισμούς δημόσιας ωφελείας, όπως επίσης βέβαια και του κώδικα βιομηχανικών σχέσεων. Στη βάση αυτή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ότι μπορεί να αποφευχθεί η ανάγκη οποιασδήποτε νομοθετικής ρύθμισης ενόσω υλοποιούνται πιστά οι πρόνοιες αυτής της συμφωνίας του 2004 και ακολουθούνται από όλες τις πλευρές οι σχετικές διαδικασίες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

Είναι εφικτή η βελτίωση της οδικής νοοτροπίας;

«Το ταχυδρομείο στην Αραδίππου στη Λάρνακα βρίσκεται πάνω στα φώτα τροχαίας. Συνέχεια είναι σταθμευμένα ...»
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ  |  15:20

Η Τουρκία τρυπά στο «8» εξ ονόματος του ψευδοκράτους

«ΤΟΙΣ ΦΡΟΝΙΜΟΙΣ ........ ΟΛΙΓΑ !!!!»
YIANNOULIS  |  11:05

Διολίσθησε στην 41η θέση η Κύπρος στην διαφθορά

«Κάποιος να στείλει το μήνυμα στους γνστούς γαμπρούδες που εδώ έγιναν ρεζίλι και νομίζουν ότι στο εξωτερικό ...»
ΑΚΑ  |  10:07

Ξεκινά έρευνες στο «6» η ΕΝΙ

«Ο θεός να προστατεύσει την κυπριακή ΑΟΖ από την Τουρκία. Αμήν.»
Marios  |  04:22

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X