ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αναζητούν τρόπους στήριξης της επαρχίας Αμμοχώστου

Ενόψει νέας τουριστικής περιόδου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Άμεσα θα πρέπει να εξευρεθούν τρόποι στήριξης της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, της οποίας ο πληθυσμός και οι επιχειρήσεις βασίζονται στον τουρισμό, αναφέρθηκε σε συνάντηση του Δημάρχου Αγίας Νάπας με τουριστικούς πράκτορες, η οποία πραγματοποιήθηκε στο «Μουσείο Θάλασσα». Την επεξεργασία προτάσεων και εφαρμογή σχεδίων επανεκκίνησης της τουριστικής βιομηχανίας από ομάδα δράσης, σε συνεργασία με το Υφυπουργείου Τουρισμού και τους αρμόδιους Υπουργούς, εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρίστος Ζαννέττου.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι «πραγματοποιήθηκε πρόσφατα συνάντηση του Δημάρχου Χρίστου Ζαννέττου και του Προέδρου του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου Δώρου Τάκκα, με τουριστικούς πράκτορες ενώ έγινε και ξενάγηση στο Δημοτικό Μουσείο 'Θάλασσα', με στόχο να γνωρίσουν ένα από τα πλέον εμβληματικά μουσεία της Ευρώπης. Στόχος της συνάντησης ήταν η συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων όσον αφορά τη νέα τουριστική περίοδο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες που ασχολούνται με την τουριστική βιομηχανία».

Προστίθεται ότι «η συζήτηση επικεντρώθηκε στις εξελίξεις της τουριστικής βιομηχανίας και γενικότερα στις επιπτώσεις που έχει να αντιμετωπίσει σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού. Ο Χρήστος Ζαννέττου ενημέρωσε τους τουριστικούς πράκτορες για τα ώριμα έργα που θα γίνουν στην Αγία Νάπα παρά τις οικονομικές δυσκολίες καθώς και διάφορα άλλα μικρά έργα αισθητικής, διευκολύνσεων και αναβάθμισης του Δήμου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «το πιο σημαντικό στοιχείο που προέκυψε από τη συζήτηση είναι η αβεβαιότητα και έντονη ανησυχία των πρακτόρων για την τουριστική σεζόν. Οι παρευρισκόμενοι τόνισαν ότι είναι επιβεβλημένη η ανάγκη για εφαρμογή το συντομότερο δυνατόν ενός πρωτοκόλλου που να αφορά τoν τρόπο που η Κύπρος θα αντιμετωπίσει την τουριστική ροή σε σχέση με την πανδημία και θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να ληφθούν αποφάσεις».

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας «εισηγήθηκε όπως σε συνεργασία με το Υφυπουργείου Τουρισμού και τους αρμόδιους Υπουργούς, συσταθεί ομάδα δράσης για την επεξεργασία προτάσεων και εφαρμογή των σχεδίων επανεκκίνησης της τουριστικής βιομηχανίας. Πρέπει άμεσα να υπάρξει ένα πλάνο για το συγκεκριμένο θέμα και προγραμματισμός για τις κινήσεις που πρέπει να εφαρμοστούν» ανέφερε.

Σημειώνεται ακόμα ότι «οι τουριστικοί πράκτορες παρακολουθούν τις εξελίξεις και πρέπει η Κύπρος να περιληφθεί στον κατάλογο των προτιμήσεων τους το συντομότερο δυνατό. Ακόμα στάλθηκε το μήνυμα προς την Κυβέρνηση ότι και το 2021 παραμένει μια δύσκολη χρονιά και θα πρέπει άμεσα να εξευρεθούν τρόποι στήριξης της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, αφού η βιωσιμότητα του πληθυσμού της και η πλειοψηφία των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της είναι συνυφασμένες και βασίζεται αποκλειστικά στην τουριστική βιομηχανία".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ανοίγει την Παρασκευή η Πύλη Εμβολιασμού για ηλικίες 59 και 60 ετών

«Ποιος φωστήρας παρακάμπτει τα άτομα ηλικίας 61 ετών και άνω και δίνει προτεραιότητα σε άτομα μικρότερης ...»
Theodoros  |  22:15

Καταγγελίες Γ. Αρέστη κατά ΚΕΔΙΠΕΣ για επιλεκτική διαρροή εις βάρος του γιου του και του ιδίου

«Οφείλει ο Γενικός Εισαγγελέας, τουλάχιστόν να διασώσει το κύρος του θεσμού που εκπροσωπει, να εμπλακεί ...»
Ηρόδοτος Χριστοδουλίδης  |  11:24

8 διευθύνσεις για bao bun που έρχονται στην πόρτα σου

«Καλό το άρθρο, αλλά παραλείψατε να αναφέρετε το καλύτερο bao bun στη Λευκωσία, το Bao Cyprus (@bao_cyprus)! ...»
Μαρία Πυρίσιη  |  17:58

Μπαχτσελί για τζαμί στη Λεμεσό: Ο Τούρκος δεν έχει φίλο πέραν από τον Τούρκο

«Γιατί δεν λέει ή γράφει καποοιος ότι η μηναρές ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ , έχει προσκολιθεί σε υφιστάμενο χριστιανικό ...»
ΜΧ  |  15:03

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση