ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανησυχεί η ΟΕΒ - Εισηγείται «κόφτη» στην αύξηση του κρατικού μισθολογίου

Ο Υπουργός Οικονομικών έχει αποδεχτεί πρόσκληση της ΟΕΒ για συμμετοχή στην τακτική συνέλευση, στις 24 του Οκτώβρη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τον προβληματισμό και την ανησυχία του για την ανοδική τάση που παρουσιάζει το κρατικό μισθολόγιο, εξέφρασε στον «ΣΠΟΡ FM 95.0» και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» ο Γενικός Διευθυντής ΟΕΒ, Μιχάλης Αντωνίου.

Όπως ανέφερε «πρέπει να δούμε με ποιο τρόπο θα συγκρατήσουμε την ανοδική τάση διότι αν είναι να αυξάνουμε το κρατικό μισθολόγιο με ρυθμούς που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ή να εξυπηρετήσει η πραγματική οικονομία, τότε το έργο το είδαμε το 2013. Ξέρουμε ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα».

Σε ερώτηση αν φοβάται ένα νέο 2013, απάντησε αρνητικά, λέγοντας ωστόσο ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης πρέπει να έχει αντίληψη των κινδύνων, των απειλών, των προκλήσεων και να είναι σε εγρήγορση σε ό,τι αφορά τις αναγκαίες ενέργειες που ενδεχομένως να επιβάλλεται κάποια στιγμή να αναληφθούν διορθωτικά.

«Όσο πιο γρήγορα ληφθούν οι διορθωτικές κινήσεις τόσο πιο ανώδυνες θα είναι», τόνισε, εκφράζοντας τη θέση ότι πρέπει να μπει "κόφτης" στο ποσοστό με το οποίο αυξάνεται, για οποιοδήποτε λόγο, το κρατικό μισθολόγιο.

Ερωτηθείς εάν η ΟΕΒ έχει προτάσεις για μέτρα κατά τις ακρίβειας που θα ανακουφίσουν τον επιχειρηματικό κόσμο, απάντησε καταφατικά, γνωστοποιώντας ότι ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, έχει αποδεχτεί πρόσκληση της ηγεσίας της ΟΕΒ για συμμετοχή στην τακτική συνέλευση της εκτελεστικής επιτροπής, στις 24 του Οκτώβρη. «Θα δουλέψουμε μαζί του πάνω στις σκέψεις μας, τις προτάσεις μας, τους προβληματισμούς μας», κατέληξε ο κ. Αντωνίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση