ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:52
 

Ανησυχία στην τουριστική Πάφο για την πορεία του τουρισμού

Επιβεβαιώνεται από την χαμηλή δυναμική που έχει φέτος η Κύπρος

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ανησυχία επικρατεί ανάμεσα στους τουριστικούς φορείς της Πάφου γιατί, η Πάφος και η Κύπρος γενικότερα δεν περιλαμβάνονται ανάμεσα στις πρώτες επιλογές των ταξιδιωτών, δηλώνει ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΕΤΑΠ Πάφου Νάσος Χατζηγεωργίου.

Ο κ. Χατζηγεωργίου με δηλώσεις στο ΚΥΠΕ επικαλέστηκε τα τελευταία επίσημα στοιχεία που αφορούν τον τουρισμό, αλλά και την παγκόσμια τουριστική σκηνή.

«Δυστυχώς φέτος η Πάφος και η Κύπρος σε αρκετές χώρες πηγές τουρισμού δεν βρίσκονται στην “μόδα” αλλά ούτε και στις πρώτες επιλογές των ταξιδιωτών».

Αυτό επιβεβαιώνεται, σημείωσε, από τη χαμηλή δυναμική που έχει η Κύπρος φέτος, από την πληθώρα ειδικών προσφορών που δόθηκαν από τις πλείστες ξενοδοχειακές μονάδες, τις συγκρατημένες πληρότητες, τα σκαμπανεβάσματα των αφίξεων αλλά και τη μείωση στα έσοδα από τον τουρισμό.

Από τη μια, ανέφερε, σε πολλές περιπτώσεις, η ανεπάρκεια στην προσβασιμότητα, η απουσία εντατικών και αποτελεσματικών προωθητικών ενεργειών από μεριάς της Κύπρου στις αγορές, η μονοδιάστατη ανάπτυξη του προϊόντος και από την άλλη, ο σφοδρός ανταγωνισμός, οι καλές κλιματολογικές συνθήκες σε ολόκληρη την Ευρώπη, η αβεβαιότητα του Brexit κ.α συμβάλλουν ώστε δικαιολογημένα να υπάρχει σοβαρή ανησυχία όχι μόνο για το 2019 αλλά και τα επόμενα χρόνια.

Κλείνοντας, επεσήμανε ότι άμεσα θα πρέπει να τεθούν όλα επί τάπητος και μέσα από μια ολιστική προσέγγιση να εξευρεθούν άμεσα λύσεις και να παρθούν πρωτοβουλίες από όλους τους εμπλεκόμενους και ιδιαίτερα από το Υφυπουργείο Τουρισμού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε αφαίρεση του όρου 4.11, προχωρεί άμεσα ο ΟΧΣ

«Ωραία είδηση για τον όρο 4.11. Αλήθεια τι λέει αυτός ο όρος; »
Χ  |  19:28

Σε αφαίρεση του όρου 4.11, προχωρεί άμεσα ο ΟΧΣ

«Ωραία είδηση για τον όρο 4.11. Αλήθεια τι λέει αυτός ο όρος; »
Χ  |  19:27

Ευρωβαρόμετρο: Δυσπιστούν έναντι των κομμάτων οι Κύπριοι

«Ε! Πως να το κάνουμε; Είμαστε «δύσπιστοι» εμείς εδώ στην Κύπρο!! Παρ΄ όλο που τα Κόμματα μας ...»
YIANNOULIS  |  11:09

Ευρωβαρόμετρο: Δυσπιστούν έναντι των κομμάτων οι Κύπριοι

«Βλέποντας το debate της κακιάς ώρας που είδαμε προ ημερών, δεν βλέπω το λόγο γιατί να εμπιστευτώ τα ...»
ΑΚΑ  |  09:28

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X