ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ανοίγουν οι αιτήσεις για χορηγίες ηλεκτρικών οχημάτων

Όλες οι λεπτομέρειες

ΚΥΠΕ

Τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα στις 11 π.μ η Α’ Φάση των Σχεδίων Χορηγίας Ηλεκτρικών Οχημάτων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων. Όπως είχε εξαγγελθεί, η Α’ Φάση θα έχει διάρκεια από τις 20 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι τις 3 Ιανουαρίου 2022, και θα διατεθεί κονδύλι ύψους €8 εκατομμυρίων.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας www.ev.gov.cy. Διευκρινίζεται ότι οι αιτήσεις θα εξετάζονται κατά σειρά προτεραιότητας (first-come, first-served) με βάση την ημερομηνία υποβολής τους.

Το Σχέδιο, σύμφωνα με το Υπουργείο, αφορά αγορά καινούργιου ή μεταχειρισμένου ηλεκτρικού οχήματος και δικαιούχοι είναι τόσο ιδιώτες όσο και επαγγελματίες και νομικά πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, τα ποσά που θα διατεθούν για σκοπούς αγοράς καινούργιου ηλεκτρικού οχήματος κυμαίνονται από €9.000 μέχρι €19.000.

- Αγορά καινούργιου ηλεκτρικού οχήματος ιδιωτικής χρήσης ποσό €9.000

- Αγορά καινούργιου ηλεκτρικού οχήματος ταξί ποσό €19.000

- Αγορά καινούργιου ηλεκτρικού αναπηρικού οχήματος ποσό €11.000

- Αγορά καινούργιου ηλεκτρικού οχήματος πολύτεκνης οικογένειας ποσό €11.000

Το Σχέδιο προβλέπει επίσης την αγορά καινούργιου ηλεκτρικού μεγάλου λεωφορείου με ποσό που ανέρχεται στα €100.000, την αγορά καινούργιου ηλεκτρικού μικρού λεωφορείου με ποσό που ανέρχεται στα €40.000, την αγορά καινούργιου ηλεκτρικού εμπορικού οχήματος με ποσό που ανέρχεται σε €20.000, καθώς επίσης την αγορά καινούργιου ηλεκτρικού ποδηλάτου ή τετράτροχου μικρο-αυτοκινήτου, ή μοτοποδηλάτου, ή τρίκυκλου, ή μοτοσυκλέτας ή ελαφρού τετράκυκλου οχήματος με ποσό που ανέρχεται τα €1.500.

Σε σχέση με την αγορά μεταχειρισμένου ηλεκτρικού οχήματος, τα ποσά χορηγίας αρχίζουν από €4.000 και φτάνουν τις €12.000.

- Αγορά μεταχειρισμένου ηλεκτρικού οχήματος ιδιωτικής χρήσης ποσό €4.000

- Αγορά μεταχειρισμένου ηλεκτρικού οχήματος ταξί ποσό €12.000

- Αγορά μεταχειρισμένου ηλεκτρικού αναπηρικού οχήματος ποσό €7.000

- Αγορά μεταχειρισμένου ηλεκτρικού οχήματος πολύτεκνης οικογένειας ποσό €7.000

Επιπρόσθετα, αναφέρει η ανακοίνωση, τόσο στην περίπτωση αγοράς καινούργιου όσο και στην περίπτωση αγοράς μεταχειρισμένου ηλεκτρικού οχήματος, ο αιτητής δύναται, εφόσον το επιθυμεί, να αποσύρει παλαιό όχημα, μεγαλύτερο των 12 ετών, και να λάβει επιπλέον χορηγία ύψους €1.000.

Τέλος, σημειώνεται ότι, εφόσον δοθεί προέγκριση της αίτησης, ο δικαιούχος έχει χρονικό περιθώριο δύο μηνών για να προσκομίσει αποδεικτικά παραγγελίας του νέου/μεταχειρισμένου ηλεκτρικού οχήματος και χρονικό περιθώριο 12 μηνών για εγγραφή του ηλεκτρικού οχήματος. Η χορηγία δίνεται με την εγγραφή του οχήματος, εντός των 12 μηνών από την προέγκριση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση