ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ανοιχτή επιστολή Δημάρχου Ιδαλίου σε Αναστασιάδη για μετακίνηση ασφαλτικών

Τον παρακαλεί να ορίσει τελικό χρονοδιάγραμμα

ΚΥΠΕ

O Δήμαρχος Ιδαλίου Λεόντιος Καλλένος, με ανοικτή επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον παρακαλεί να ορίσει τελικό χρονοδιάγραμμα που θα περιέχει εναλλακτικό πλάνο για τη μετακίνηση των τριών (3) ασφαλτικών μονάδων από την ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Επίσης ο κ. Καλλένος αιτείται μια τελευταία συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε να παραθέσει κάποια στοιχεία που υποδεικνύουν την αναγκαιότητα της άμεσης μετακίνησης και τις συνέπειες μιας ενδεχόμενης παγοποίησης της μετακίνησης.

Ο Δήμαρχος Ιδαλίου αναφέρει ότι με τη νέα σχολική χρονιά τα παιδιά και οι οικογένειες τους αγωνιούν μπροστά στο δίλημμα «μόρφωση ή υγεία» που όπως προσθέτει «είναι άδικο και οξύμωρο δίλημμα για οποιοδήποτε ευρωπαϊκό κράτος».

Ο κ. Καλλένος αναφέρεται επίσης στην απόφαση που λήφθηκε με προεδρική πρωτοβουλία στις 22 Ιουλίου 2020 η οποία αφορούσε τη μετακίνηση σε χρονικό διάστημα έξι με οκτώ μηνών των τριών ασφαλτικών μονάδων, παρατηρώντας ότι παρά τις συνεχόμενες και άοκνες προσπάθειες του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Καδή, φαίνεται ότι η όλη διαδικασία της μετακίνησης έχει εγκλωβιστεί στις γραφειοκρατικές διαδικασίες των εμπλεκόμενων τμημάτων.

Διατυπώνει επίσης τη θέση πως είναι εξαιρετικά σημαντικό, τα εμπλεκόμενα Τμήματα να θέσουν αυστηρά χρονοδιαγράμματα και να εστιάσουν στις επιστημονικές παραμέτρους που πρέπει να ληφθούν υπόψη παρά να γίνεται αναφορά σε πολιτικές αποφάσεις που λήφθηκαν ή να κυριαρχούν υφέρπουσες αντιλήψεις παραμονής των ασφαλτικών μονάδων στο πλαίσιο ενός επικείμενου ρυθμιστικού πλαισίου που θα σχεδιαστεί στο μέλλον.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση