ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:44
 

Απαντά με δασμούς η Ευρώπη στις ΗΠΑ

Ευρωπαϊκά αντίποινα στην υπόθεση Boeing

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

"Λυπούμαστε για την επιλογή των ΗΠΑ να προχωρήσουν με τους δασμούς" και "αυτό το βήμα δεν μας αφήνει άλλη εναλλακτική λύση παρά να ακολουθήσουμε εν ευθέτω χρόνω με τους δικούς μας δασμούς στην υπόθεση Boeing, όπου οι Η.Π.Α. παρέβησαν τους κανόνες του ΠΟΕ", δήλωσε σήμερα η Επίτροπος για το Εμπόριο Cecilia Malmström μετά την κίνηση από τις ΗΠΑ σήμερα για την εφαρμογή αντιμέτρων κατά των εισαγωγών από την ΕΕ λόγω της γνωμάτευσης του ΠΟΕ για την Airbus.

"Η επιβολή δασμών δεν εξυπηρετεί το μακροπρόθεσμο ενδιαφέρον κανενός", ξεκαθάρισε η Επίτροπος.

"Θα επιφέρει πολύ σημαντικές ζημίες στην πολύ ολοκληρωμένη αλυσίδα εφοδιασμού του αεροναυτικού τομέα στις Η.Π.Α. και στην ΕΕ και θα έχει ως αποτέλεσμα παράπλευρες ζημίες σε πολλούς άλλους τομείς που ήδη υφίστανται πιέσεις λόγω των τρεχουσών εμπορικών εντάσεων", επεσήμανε.

"Η ΕΕ και οι ΗΠΑ έχουν διαπιστωθεί και οι δύο πως έχουν προβεί σε παράβαση των κανόνων του ΠΟΕ. Ως μεγαλύτεροι κατασκευαστές αεροσκαφών στον κόσμο, η ΕΕ και οι Η.Π.Α. έχουν κοινή ευθύνη να καθίσουν και να διαπραγματευτούν μια διευθέτηση ισορροπημένη και συμβατή με τον ΠΟΕ", τόνισε η Επίτροπος Malmström

Υπενθύμισε δε ότι η ΕΕ έχει παρουσιάσει, τον Ιούλιο, συγκεκριμένες προτάσεις με τις ΗΠΑ για σαφώς προσδιορισμένες υφιστάμενες επιδοτήσεις αεροσκαφών και για μελλοντική υποστήριξη στους αντίστοιχους τομείς αεροσκαφών, τονίζοντας ότι "αυτή η προσφορά παραμένει στο τραπέζι".

Σημειώνει δε ότι η Κομισιόν θα παρακολουθήσει τον αντίκτυπο των ανακοινωθέντων αντισταθμιστικών μέτρων των Η.Π.Α. στα σχετικά ευρωπαϊκά προϊόντα, ιδίως στον τομέα της γεωργίας και "δεσμεύεται να υπερασπιστεί τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, τους αγρότες και τους καταναλωτές".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το κατασκοπευτικό βαν, η συγκάλυψη, η απολογία και και ο νέος εμφύλιος

«Πορδίκη να εγγραψεις στην βουλή τους ψεκασμούς... »
Αρμαγεδών  |  18:51

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
mr scott  |  13:33

Καταζητείται 25χρονος για επίθεση και οπλοφορία

«Δεν κάνει να γνωρίζουμε αν οπλοφορεί; αν είναι επικίνδυνος;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:14

Η Γερουσία εκκίνησε την ιστορική διαδικασία της δίκης του Τραμπ

«H Αμερική παραπαίει για ένα άχρηστο άτομο! »
ΑΚΑ  |  10:22

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X