ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Από Δευτέρα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί στην Κύπρο

Θα διενεργούνται μόνο εργάσιμη ημέρα, Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 10:00 πμ έως τις 12:00 μμ, εκτός από αργίες

Newsroom K

Από τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου αρχίζουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί στην Κύπρο, ενώ την ευθύνη για την πλατφόρμα έχει ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου.

Η διαχειρίστρια του συστήματος θα είναι η ACB E-Auctions Ltd, εταιρεία περιορισμένης ευθύνης διά μετοχών εγγεγραμμένη στην Κύπρο που ανήκει εξ ολοκλήρου στον Σύνδεσμο Τραπεζών Κύπρου.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου, το σύστημα διενεργεί πλειστηριασμούς ενυπόθηκων ακινήτων, εκ μέρους των ενυπόθηκων δανειστών, προς όφελος των οποίων είχε εγγραφεί υποθήκη. Οι ενυπόθηκοι δανειστές μπορούν να είναι πιστωτικά ιδρύματα, εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων, λοιπές εταιρείες και ιδιώτες. Η ACBE-Auctions Ltd ως διαχειρίστρια του συστήματος αναρτά στην παρούσα ιστοσελίδα όλα τα στοιχεία και πληροφορίες που της παραχωρούνται από τον ενυπόθηκο δανειστή εκ μέρους του οποίου διενεργείται ο πλειστηριασμός. Σε κάθε ανάρτηση πλειστηριασμού θα αναγράφονται ξεκάθαρα τα στοιχεία του ενυπόθηκου δανειστή.
Μέσα στις πληροφορίες που παρέχονται, ο Σύνδεσμος εξηγεί πως για να συμμετάσχει κάποιος σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς θα πρέπει να εγγραφεί ως υποψήφιος προσφοροδότης, οπότε μπορεί να λαμβάνει μέρος για δικό του λογαριασμό ή ως εκπρόσωπος άλλων φυσικών ή νομικών προσώπων. Πρέπει, δε, και οι εκπροσωπούμενοι να είναι εγγεγραμμένα μέλη στο σύστημα ως υποψήφιοι προσφοροδότες.

Η αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί μαζί με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και η εγγύηση συμμετοχής να καταβληθεί μέχρι και τις 15:00, δύο πλήρεις εργάσιμες ημέρες πριν την ορισθείσα ημέρα του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού. Με βάση το νομικό πλαίσιο, δεν μπορούν α συμμετέχουν όσοι εμπίπτουν σε κάποια από τις ακόλουθες περιπτώσεις:
α) Πρόσωπο που κατέχει ποσοστό πέραν του δύο τοις εκατό (2%) του μετοχικού κεφαλαίου του ενυπόθηκου δανειστή που προωθεί τη διαδικασία του εν λόγω ηλεκτρονικού πλειστηριασμού ή συνδεδεμένο με αυτό το πρόσωπο ή αντιπρόσωπος του ή σύζυγός του ή γονέας του ή κατιόντας αυτού μέχρι τρίτου βαθμού.

(β) Λειτουργός, διευθυντής ή εργαζόμενος του ενυπόθηκου δανειστή που προωθεί τη διαδικασία του εν λόγω ηλεκτρονικού πλειστηριασμού.

(γ) Υπάλληλος Ηλεκτρονικού Πλειστηριασμού για τον εν λόγω ηλεκτρονικό πλειστηριασμό ή λειτουργός, διευθυντής, αντιπρόσωπος ή συγγενής αυτού μέχρι τετάρτου βαθμού.

(δ) Εκτιμητής που ετοίμασε την έκθεση εκτίμησης για το υπό πώληση ακίνητο στον εν λόγω ηλεκτρονικό πλειστηριασμό ή συγγενής αυτού μέχρι τετάρτου βαθμού συγγένειας.

Πότε θα διενεργούνται

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί διενεργούνται μόνο εργάσιμη ημέρα, Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 10:00 πμ έως τις 12:00 μμ, εκτός από αργίες. Όλοι οι πλειστηριασμοί στο σύστημα ξεκινούν στις 10:00 πμ και διαρκούν για δύο ώρες (μέχρι τις 12:00) καθώς και κατά τις παρατάσεις του χρόνου εφόσον προκύψουν (μέχρι ακόμα μία ώρα). Αυτή είναι η πρώτη φάση του πλειστηριασμού.

Όλες οι πληροφορίες ΕΔΩ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X