ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:25
 

Αποδεσμεύτηκε το κονδύλι του due diligence για τα διαβατήρια

Στα 1.4 εκατ. ευρώ το ετήσιο κόστος της υπηρεσίας, με διάρκεια του συμβολαίου να είναι για 3 χρόνια.

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Αποδεσμεύτηκε το ετήσιο κονδύλι ύψους 1,4 εκατομμυρίων ευρώ για τρία χρόνια, για τον έλεγχο δέουσας επιμέλειας (due diligence) των επενδυτών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα των Πολιτογραφήσεων.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Οικονομικών αποδέσμευσε μετά από σχετικό αίτημα το κονδύλι που αφορά την αγορά υπηρεσιών ενδελεχούς ελέγχου της οικονομικής κατάστασης των αιτητών του προγράμματος χορήγησης υπηκοότητας έναντι επενδύσεων.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άγγελος Βότσης μετά το πέρας της συνεδρίας σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, το Υπουργείο Εσωτερικών τους ανέφερε ότι με αυτό τον τρόπο γίνεται προσπάθεια να είναι όσο το δυνατό καλύτερα μελετημένες οι περιπτώσεις που αιτούνται ένταξης στο πρόγραμμα.

Ο κ. Βότσης εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέσω της δουλειάς αυτών των εμπειρογνωμόνων, θα μπορούν να δοθούν ισχυρές απαντήσεις σε όλα αυτά που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει για να χαλάσει την φήμη της Κύπρου στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται πως το μέτρο του ελέγχου δέουσας επιμέλειας (due diligence) ήταν ένα μέτρο που ψηφίστηκε από τον Μάιο του 2018, ωστόσο ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί. Βάσει του πλάνου που υπάρχει, ξένοι εμπειρογνώμονες θα εξετάζουν τους αιτητές για την πηγή των εσόδων τους, για την επειχειρηματική τους δραστηριότητα και γενικότερα το παρελθόν τους.

Έτσι θα επιλέγονται όσοι θα μπορούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα των Πολιτογραφήσεων από εδώ και στο εξής, καθώς μέχρι στιγμής ο μόνος όρος ήταν οι επενδυτές να έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

Για το γεγονός ότι δεν εφαρμόζεται due diligence στους επενδυτές ή ότι δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι στιγμής, η Κυπριακή Δημοκρατία έχει δεχθεί αρκετή κριτική.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Σχόλια αναγνωστών

Επίσημη επίσκεψη Δ. Συλλούρη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

«Kλείει και εμπορικές συμφωνίες με γνωστό δικηγορικό γραφείο???»
ΑΚΑ  |  10:55

Δύο ακόμη σημαντικές εκδόσεις στην πλατφόρμα Read

«Kala re leventes mou giati den mas lete kai pou na tin vroume tin vivliothiki!!»
PS  |  21:07

Ποιος φταίει για τις κακές καιρικές συνθήκες στην οδική ασφάλεια;

«Επιτέλους ένα άρθρο που ‘έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.’ Χωρίς αυστηρή και συνεχή αστυνόμευση ...»
Λευκωσιατης  |  09:27

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη πεις

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:46

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X