ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Απογοήτευση για τερματισμό σύμβασης για λιμάνι-μαρίνα εκφράζει το ΕΒΕ Λάρνακας

ΚΥΠΕ

Απογοήτευση για τον τερματισμό της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία, της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας, εκφράζει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λάρνακας (ΕΒΕΛ).

Σε γραπτή ανακοίνωση του ΕΒΕΛ αναφέρεται στον τερματισμό από την Κυβέρνηση της συμφωνίας με την Kition Ocean Holdings Ltd και σημειώνει πως «ενημερωθήκαμε ότι από πλευράς Υπουργείου Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ομαλή μετάβαση και απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του λιμανιού και της μαρίνας».

Προστίθεται ότι «μετά τα σημερινά γεγονότα, βασική έγνοια μας ως ΕΒΕΛ, είναι όπως το Υπουργείο και οι Κρατικές Υπηρεσίες διασφαλίσουν τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας στο λιμάνι-μαρίνα, χωρίς να επηρεάζονται οι προγραμματισμένες εργασίες των μελών-χρηστών. Επίσης να διασφαλιστεί ότι δεν θα παρουσιαστεί καμιά καθυστέρηση στις φορτοεκφορτώσεις των πλοίων δημιουργώντας επιπρόσθετο κόστος και επιπλέον προβλήματα».

Το κράτος, συνεχίζει η ανακοίνωση «θα πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε όλα τα θέματα τα οποία θα προκύψουν από την απόφαση αυτή».

Ως ΕΒΕΛ «ζητήσαμε μέσω του Προέδρου Δρ. Νάκη Αντωνίου, σε σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Μεταφορών, συνάντηση με σκοπό να δούμε εφ’ όλης της ύλης την κατάσταση ως έχει και να μεταφέρουμε τις έντονες ανησυχίες και ερωτήματα που προκύπτουν μέσα από την σημερινή επαφή που είχαμε με τα μέλη μας. Ο Υπουργός ανταποκρίθηκε θετικά, και εκτός απροόπτου η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στην παρουσία του Δημάρχου και άλλων φορέων της Λάρνακας».

Ακόμα, αναφέρεται, «ως ΕΒΕΛ δεν κρύβουμε της απογοήτευση μας για το ναυάγιο της επένδυσης. Παρόλα αυτά, συνεχίζουμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα έχουμε στην πορεία απτά θετικά αποτελέσματα τα οποία θα είναι εκείνα που θα διασφαλίζουν την πραγματοποίηση του έργου το οποίο θα είναι προς όφελος της πόλης και Επαρχίας Λάρνακας, αλλά και ολόκληρης της Κύπρου».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση