ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

APS: Συνεχίζουμε την ενίσχυση των προσπαθειών της Κύπρου για μείωση των επισφαλών δανείων

Αυτή η πλατφόρμα εξυπηρέτησης έχει την ικανότητα να παρέχει αξιόπιστα αποτελέσματα τόσο για τους επενδυτές της όσο και για τους οφειλέτες

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η APS θα συνεχίσει να στηρίζει και να ενισχύει τις προσπάθειες για την επίλυση του μεγάλου αριθμού επισφαλών δανείων στην Κύπρο, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

«Αναμένεται ότι οι κυπριακές τράπεζες θα συνεχίσουν να διαθέτουν χαρτοφυλάκια μη εξυπηρετούμενων δανείων κατά τα προσεχή έτη και η APS θα συνεχίσει να στηρίζει και να ενισχύει τις προσπάθειες για την επίλυση του μεγάλου αριθμού επισφαλών δανείων στην Κύπρο, μέσω της σταθερής εμπειρίας και της εμπειρογνωμοσύνης των επαγγελματιών τόσο στην Κύπρο, όσο και στο δίκτυο APS», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι ως μια συνολική πλατφόρμα εξυπηρέτησης στην Κύπρο, η APS έχει την ικανότητα να παρέχει αξιόπιστα αποτελέσματα τόσο για τους επενδυτές της όσο και για τους οφειλέτες, μέσω λύσεων σε διαφορετικές περιπτώσεις προβληματικών δανείων που κυμαίνονται από τη λιανική πώληση έως τις επιχειρήσεις, τα οποία εξασφαλίζονται μέσω της λειτουργίας της εξυπηρέτησης ή της απόκτησης.

Από το 2018, η APS λειτουργεί επίσης στην ελληνική αγορά. Η κοινοπραξία IFC, ΕΤΑΑ, Balbec Capital και APS έχει αποκτήσει συμφωνίες Arctos με 200.000 καταναλωτικά δάνεια, αξίας 2.3 δισεκατομμυρίων ευρώ, από την Τράπεζα Πειραιώς.

Η APS, που ηγήθηκε ως επενδυτής και διαχειριστής χρέους στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη, άρχισε τις δραστηριότητές της στην Κύπρο κατά τη διάρκεια του Ιουλίου 2017, όταν η εταιρεία APS Debt Servicing Cyprus ιδρύθηκε μέσω κοινής επιχείρησης με την Ελληνική Τράπεζα.

Η APS Debt Servicing Cyprus, με Επικεφαλής Περιφερειακή Διευθύντρια της Ελλάδας και Κύπρου, την Magdalena Rotaru, είναι η πρώτη πλατφόρμα εξυπηρέτησης χρέους που βρέθηκε στη δύσκολη θέση να είναι εγκατεστημένη στην Κύπρο και να αναλάβει τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων της Ελλάδας, το οποίο εκτιμάται σε περίπου 2.1 δισ. ευρώ και ακινήτων αξίας 200 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την κ. Rotaru, «η εταιρεία απέφερε σταθερά αποτελέσματα και ικανοποίησε όλους τους επιχειρηματικούς στόχους της».

Ένα άλλο σημαντικό επίτευγμα, όπως αναφέρεται, είναι η συμβατική συμφωνία του 2019 για τη διαχείριση μη εξασφαλισμένων δανείων λιανικής αξίας 245 εκατ. ευρώ που έχει αποκτήσει η APS Management Ltd από την Τράπεζα Κύπρου. Το χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει περίπου 8.800 καταναλωτικά δάνεια και 900 μικρά και μεσαία επιχειρηματικά δάνεια, τελεί υπό τη διαχείριση της APS Debt Servicing Cyprus.

Η APS Holding είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες εξυπηρέτησης χρέους στην Ευρώπη που δραστηριοποιούνται σε 16 χώρες και απασχολεί περίπου 1,000 επαγγελματίες. Η ονομαστική αξία των χαρτοφυλακίων υπερβαίνει τα 9.4 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ευρώπη  |  Χρέος  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X