ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αρχίζει η λειτουργία του Ρυθμιστικού Δοκιμαστηρίου από την Επ. Κεφαλαιαγοράς

Η πρωτοβουλία σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην πρόοδο των χρηματοοικονομικών, ρυθμιστικών και εποπτικών τεχνολογιών (FinTech, RegTech και SupTech) στην Κύπρο

ΚΥΠΕ

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ) εγκαινίασε την Τρίτη το Ρυθμιστικό Δοκιμαστήριο κατά τη διάρκεια διαδικτυακής, καλώντας τα ενδιαφερόμενα μέλη να υποβάλουν αιτήσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η πρωτοβουλία αυτή σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην πρόοδο των χρηματοοικονομικών, ρυθμιστικών και εποπτικών τεχνολογιών (FinTech, RegTech και SupTech) στην Κύπρο.

«Με την δημιουργία του Ρυθμιστικού Δοκιμαστηρίου, κάνουμε ακόμη ένα σημαντικό βήμα στην περαιτέρω προώθηση της υπεύθυνης καινοτομίας στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Στόχος μας είναι να στηρίξουμε την ανάπτυξη λύσεων που ανταποκρίνονται στις τεχνολογικές εξελίξεις, χωρίς να διακυβεύεται η ακεραιότητα της αγοράς και η προστασία των επενδυτών», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΕΚΚ Γιώργος Θεοχαρίδης.

Η διαδικτυακή εναρκτήρια εκδήλωση προσέλκυσε περισσότερους από 500 ενδιαφερόμενους φορείς από τον χρηματοοικονομικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων εποπτικών αρχών, χρηματοοικονομικών οργανισμών και τεχνολογικά καινοτόμων εταιρειών. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για το πλαίσιο λειτουργίας του Ρυθμιστικού Δοκιμαστηρίου και τα πιθανά οφέλη για τους συμμετέχοντες.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Ρυθμιστικό Δοκιμαστήριο και τον τρόπο συμμετοχής, επισκεφθείτε την σελίδα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση