ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αρχίζει η ψηφιοποίηση του Υφυπουργείου Ναυτιλίας

Υπογράφτηκε η σχετική σύμβαση με την κοινοπραξία CSC

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ως ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια για περαιτέρω ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, χαρακτήρισε ο Υφυπουργός Βασίλης Δημητριάδης, την υπογραφή συμφωνίας για την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το πρωί της Παρασκευής υπογράφτηκε η σχετική σύμβαση με την κοινοπραξία CSC την οποία απαρτίζουν οι Cellock Ltd, SignalGenerix Ltd και Computer Resources International (Luxemburg) S.A.

Η πλήρης ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Υφυπουργείου Ναυτιλίας αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα η οποία αποτυπώνεται στο Στρατηγικό Όραμα για την Κυπριακή Ναυτιλία «SEA Change 2030» και πιο συγκεκριμένα αφορά την υλοποίηση της Δράσης Αρ.13.

Σε δηλώσεις του, ο Βασίλης Δημητριάδης ανέφερε πως «σήμερα γίνεται ένα σημαντικό βήμα στη προσπάθεια που καταβάλλουμε για περαιτέρω ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του Υφυπουργείου, δημιουργώντας το πλαίσιο για πιο άμεση και ποιοτική εξυπηρέτηση».

«Η πλήρης ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Υφυπουργείου έχει πάρει τον δρόμο της και σύντομα θα είμαστε σε θέση να λειτουργούμε σε ένα περιβάλλον χωρίς χαρτί, γεγονός που θα αποτελέσει την πιο γερή βάση για να διαμορφώσουμε το πλαίσιο μονοθυριδικής εξυπηρέτησης (one-stop-shipping-shop) που αποτελεί διαχρονικό αίτημα της ναυτιλιακής βιομηχανίας», συμπλήρωσε.

Η ανάδοχος εταιρεία αναμένεται να αρχίσει άμεσα τις σχετικές διεργασίες για υλοποίηση του έργου, το οποίο θα είναι πλήρως ευθυγραμμισμένο με την ευρύτερη προσπάθεια που καταβάλλει το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής για ψηφιοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών του δημόσιου τομέα.

Σημειώνεται πως το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από την ΕΕ μέσω του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 21 μήνες και το κόστος του ανέρχεται στο €1.682.000.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση