ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ασφαλτικά: Χάνεται και το στοίχημα Σεπτεμβρίου

Προς νέα αναβολή οδηγείται η μετακίνηση των μονάδων παραγωγής ασφάλτου στο Δάλι - Δεν ολοκληρώθηκαν οι περιβαλλοντικές μελέτες

Της Μαρίας Ηρακλέους

Από τον περασμένο Ιούλιο και την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να εγκρίνει πλαίσιο δράσεων για τη μετακίνηση των μονάδων παραγωγής ασφαλτικού, η πρακτική εφαρμογή της απόφασης περνά από αναβολή σε αναβολή. Το προηγούμενο χρονοδιάγραμμα μιλούσε για μετακίνηση τους μέχρι τον Μάρτιο. Το νέο χρονοδιάγραμμα μετακίνησης τους είχε οριστεί από τον Υπουργό Κώστα Καδή για τον Σεπτέμβριο, αν και τα δεδομένα δείχνουν ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά φιλόδοξο στόχο. Από τις 4 περιπτώσεις μεταφοράς, μόνο η μία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, αυτή της Prometheas Asphalt Ltd στο Μιτσερό. Ωστόσο από τις αρχές του έτους, το θέμα βρίσκεται στο στάδιο περιβαλλοντικού ελέγχου και η γνωμάτευση δεν αναμένεται να δοθεί πριν τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Όπως πληροφορείται η «Κ» από το Τμήμα Περιβάλλοντος, η διαδικασία βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Μένει να διευκρινιστεί το θέμα των οσμών και κατά πόσο το έργο θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στις κοινότητες σε αυτό το επίπεδο. Ακόμα όμως και αν η απόφαση είναι θετική για μεταφορά της μονάδας Prometheas Asphalt Ltd στο Μιτσερό, τότε ξεκινούν τα προβλήματα με τους κατοίκους των κοινοτήτων Μιτσερού οι οποίοι έχουν προβεί σε έντονα διαβήματα προς την κυβέρνηση, εκφράζοντας την διαφωνία τους με την συγκεκριμένη απόφαση. Όπως ανέφεραν στην «Κ» είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε συγκεκριμένα μέτρα και διαβήματα, φτάνοντας μέχρι και την Ευρωπαϊκή Ένωση για το συγκεκριμένο θέμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση